Hem > Forum > Terapi & Medicin > Medicin och sjukskrivning

Medicin och sjukskrivning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har nu varit sjukskriven pga medelsvår depression i ca 60 dagar. Började jobba några timmar förra veckan och min ork är nu borta, måste vila/sova större delen av dagarna. Någon självmordstanke har även kommit, något som jag inte haft tidigare.

  Ska jag kontakta läkare om att bli sjukskriven helt igen eller är denna trötthet normal och går över, tänker att det är typ en förstförsämring som jag måste kämpa mig igenom?

  Men har ju dessutom fått tillbaka fler kroppsliga symtom som smärtor i kroppen, huvudvärk och illamående, precis som innan jag blev sjukskriven.

  Om jag nu pratar med läkare och får fortsatt sjukskrivning kommer den säkert trycka på att jag ska börja med medicin. Är det ett måste? Jag har kontakt med psykolog. Jag har tagit medicin tidigare i livet och mådde skit av de, biverkningar och fler självmordstankar och förklarat det för läkaren, inget jag vill ha igen.

  Trådstartaren

  Som jag befarade. Blir tvingad till medicin för att bli fortsatt sjukskriven. Så jag ska ta medicin och få biverkningar som jag redan har som symtom som gör att jag inte kan jobba.

  Dessutom har försäkringskassan hakat upp sig på något som läkaren skrev och verka ifrågasätta min sjukskrivning. Så snart är jag väl utan pengar också och lever på gatan. Om jag ens lever.

  Helt sjuk värld vi lever i.

  Håller med. Att få en sjukskrivning kan vara så jävla snårigt, trots att det är då man har som minst ork och verkligen behöver att saker bara fungerar. Har också ḱänt mig frustrerad över det här med mediciner, att man ses som besvärlig om man inte är beredd att ta alla biverkningar det kan medföra. Nu har jag (efter många olika preparat) dock mediciner som funkar hyfsat i alla fall och är glad för det – men det kan vara en lång och kämpig väg ibland.

  Hoppas verkligen att det ordnar sig!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.