Hem > Forum > Terapi & Medicin > Emdr någon som provat?

Emdr någon som provat?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Någon som provat emdr?

   

  Hur känns det ? Blev du hjälpte det? Hur lång tid tog det? Fattar att det är individuellt .

   

  Jag är nyfiken men lite orolig

  Jag genomgick emdr för några år sedan och för mig fungerade det mycket bra!

  Jag har en komplex problematik med samsjuklighet och strul i öppenvården som ställde till det för mig, så för mig tog det längre tid än normalt. Till mig sa de att genomsnittslängden är 20-25 tillfällen. Sedan kan det också bero på vad som ligger bakom, hur svårt traumat var, hur länge det pågick, hur väl man svarar på behandlingen osv.

  Jag har lätt för att ”tänka i bilder” vilket min terapeut tyckte var en bra förutsättning för behandlingen. Första gångerna kändes lite konstiga, men jag vande mig ganska snabbt vid hur det går till och hade också fått en fantastisk terapeut som jag kände mig trygg med direkt.

  Jag skulle säga att det verkligen är värt ett försök! Min terapeut sa att det går fort att märka om man är en ”bra kandidat”, dvs kan tänkas svara bra på behandlingen eller inte.

  Lycka till!

  Trådstartaren

  Jag får så lätt panikångest vilket ju inte är farligt men väldigt väldigt jobbigt.

   

  Jag har provat allt så jag provar detta och jag liter på psykologen som ska utföra den. Så håll tummarna för att det funkar på mig

  Vill gärna höra hur det funkar för dig.

  Jag ska just själv börja prova.

  Tänk på att se är vana vid alla möjliga olika sorters reaktioner! Jag var nervös i början för att jag var orolig att jag skulle reagera ”fel” eller för starkt eller så, men det var aldrig något problem.

  Det gläder mig att emdr erbjuds fler och fler och kontraktet ges också fler aktörer. När jag remitterades fanns bara en enda godkänd enhet inom storstockholm och det gav svåra köer och många nekades. Men jag har hört att man genom åren har släppt in fler aktörer på området och det gör mig glad! Fler behöver få fler varianter att testa, eftersom vi inte alla är stöpta i kbt-världena fyrkantiga människomall.

  Önskar er allt lycka till!

  Trådstartaren

  Jag har testat kbt också och det funkar inte. Det blir bara förolämpning att man tänker fel och tänker man rätt har man inga problem (lite hårddraget)

   

  Act har jag haft mer nytta av då. Det är ju en vidare utveckling av kbt men den känns inte så dömande som kbt. Mer lösningsfokuserad.

  Trådstartaren

  Vill gärna höra hur det funkar för dig. Jag ska just själv börja prova.

   

  Berätta gärna du också hur det fungerar för dig

  Jag har ADHD, Autism och PTSD med komplex helhet, gjort Emdr nu i en period av några månader och för min del har det fungerat sjukt bra! Som trolleri, eller som jag beskrev det för min psykolog: Det här är ju som sciens-fucking-fiction!

  Det är en superenkel procedur som känns nästan löjlig i sig och resultaten, samt hur snabbt det går tror jag kommer förvåna dig.

  Sä här var det för mig första gången vi gjorde själva EMDR delen, till en början samtalade vi några ggr för att ”lära känna varandra” sen var de ungefär såhär: jag beskrev ett traumatiskt minne som automatiskt väckte stressen, svett, tårar och panikreaktion och sen fick jag mer eller mindre stanna och ringa in de som kändes tyngst, stanna där i känslan och då fick jag följa hennes fingrar med ögonen i en viss rörelse samtidigt som hon frågade mig frågor och under tiden då jag besvarade så försvann ångesten lite för varje fråga och till slut satt jag där, fortfarande med huvudet fokuserat på minnet men nu med klarhet, logik och ett allvar. Ångesten liksom byttes ut.

  Som att jag fick ett helt nytt och stabilt perspektiv kan man säga.

  jag tar ett trauma per session nu men i början, ett trauma på 2 sessioner och ja. De funkar.

  Det är såklart och säkert lite olika från person till person, ADHDn är exempelvis en fördel (för första gången i mitt liv) då jag processar hastigt men jag vet att nyckeln som jag tror jag delar med fler är tillit.

  Jag kände av ren desperation att jag måste släppa kontrollen och lita på både processen och psykologen, låta henne få leda mig och situationen.

  Jag behövde bara bli trygg med personen vilket tog lite tid men nödvändigt för mig för att klara av att släppa kontrollen och bara följa.

  Jag rekommenderar hur som helst EMDR varmt! Verkligen ett superverktyg Alla med ångest åtminstone borde testa!

   

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.