Hem > Forum > Terapi & Medicin > Emdr någon som provat?

Emdr någon som provat?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Trådstartaren

  Någon som provat emdr?

   

  Hur känns det ? Blev du hjälpte det? Hur lång tid tog det? Fattar att det är individuellt .

   

  Jag är nyfiken men lite orolig

  Jag genomgick emdr för några år sedan och för mig fungerade det mycket bra!

  Jag har en komplex problematik med samsjuklighet och strul i öppenvården som ställde till det för mig, så för mig tog det längre tid än normalt. Till mig sa de att genomsnittslängden är 20-25 tillfällen. Sedan kan det också bero på vad som ligger bakom, hur svårt traumat var, hur länge det pågick, hur väl man svarar på behandlingen osv.

  Jag har lätt för att ”tänka i bilder” vilket min terapeut tyckte var en bra förutsättning för behandlingen. Första gångerna kändes lite konstiga, men jag vande mig ganska snabbt vid hur det går till och hade också fått en fantastisk terapeut som jag kände mig trygg med direkt.

  Jag skulle säga att det verkligen är värt ett försök! Min terapeut sa att det går fort att märka om man är en ”bra kandidat”, dvs kan tänkas svara bra på behandlingen eller inte.

  Lycka till!

  Trådstartaren

  Jag får så lätt panikångest vilket ju inte är farligt men väldigt väldigt jobbigt.

   

  Jag har provat allt så jag provar detta och jag liter på psykologen som ska utföra den. Så håll tummarna för att det funkar på mig

  Vill gärna höra hur det funkar för dig.

  Jag ska just själv börja prova.

  Tänk på att se är vana vid alla möjliga olika sorters reaktioner! Jag var nervös i början för att jag var orolig att jag skulle reagera ”fel” eller för starkt eller så, men det var aldrig något problem.

  Det gläder mig att emdr erbjuds fler och fler och kontraktet ges också fler aktörer. När jag remitterades fanns bara en enda godkänd enhet inom storstockholm och det gav svåra köer och många nekades. Men jag har hört att man genom åren har släppt in fler aktörer på området och det gör mig glad! Fler behöver få fler varianter att testa, eftersom vi inte alla är stöpta i kbt-världena fyrkantiga människomall.

  Önskar er allt lycka till!

  Trådstartaren

  Jag har testat kbt också och det funkar inte. Det blir bara förolämpning att man tänker fel och tänker man rätt har man inga problem (lite hårddraget)

   

  Act har jag haft mer nytta av då. Det är ju en vidare utveckling av kbt men den känns inte så dömande som kbt. Mer lösningsfokuserad.

  Trådstartaren

  Vill gärna höra hur det funkar för dig. Jag ska just själv börja prova.

   

  Berätta gärna du också hur det fungerar för dig

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.