Hem > Forum > Terapi & Medicin > Din erfarenhet av SSRI, atarax & malatan(melatonin)

Din erfarenhet av SSRI, atarax & malatan(melatonin)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Är 17. Fick ssri och melatan när jag var 16, och sedan atarax efter akuten å inlagd på barnmedicinavd. pga en djup dipp.

  va är din erfarenhet av ovanstående mediciner?

  själv (till en början endast pga hög ångest, efter bytt vårdkontakt så även pga depression)  blir jag väldigt darrig vid minsta höjning av sertralin. Typ enda biverkningen. Och ”orolig” mage. Lite smått torr mun också.

  melatan funkar mest vid 2st (3?mg) men får lättare mardrömmar..så pest eller kolera..

  atarax gör mig enormt trött så även där, pest eller kolera om jag tar det elr ej..

  inte tagit de sista 2 på 1 mpnad

  ssri hade jag 25mg i 1vecka, 50mg i ca 2-3 veckor, 75mg i ca 1,5vecka, 100mg senaste 2 veckorna. Ca 2 månader alltså.

  (min migrän har även blivit så att den har kommit oftare än innan?) (+ utebliven mens, men det kanske bara är stress osv igen?)

   

  Fått 10mg atarax utskriven för sömnen och den funkar fin. I början hade jag mardrömmar och om jag tar den för sen kan jag vaknar trott och känner mig apatisk.

  Läkaren skrev ut då melatonin 3mg och det är 2:à gången jag tagit den men nu ligger jag vaken efter jag tagit den strax innan 23:00 så jag tycker inte att den fungerar alls. Innan jag somnar in efter att jag tagit har jag vaken mardrömmar tycker jag.

  Trådstartaren

  Fått 10mg atarax utskriven för sömnen och den funkar fin. I början hade jag mardrömmar och om jag tar den för sen kan jag vaknar trott och känner mig apatisk. Läkaren skrev ut då melatonin 3mg och det är 2:à gången jag tagit den men nu ligger jag vaken efter jag tagit den strax innan 23:00 så jag tycker inte att den fungerar alls. Innan jag somnar in efter att jag tagit har jag vaken mardrömmar tycker jag.

   

  Tack för svar!
  Jag fick alltså 10mg atarax utskriven för ångest, så lite fel att jag blir fett trött av den. Skulle typ kunna byta ut melatoninet å ataraxen för de ger motsatts effekt.

  melatonin funkar för mig (med mardrömmar) om jag tar den när det är ljust i rummet, just för att den påverkar hur man blir trött när det är mörkt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.