Hem > Forum > Terapi & Medicin > Byta från Diazepam till Lamitrogin

Byta från Diazepam till Lamitrogin

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Någon som gjort detta?
  Har även SSRI och sömnmedel.

  Skulle vilja bli av med Benzo men verkar vara svårt att hitta något som fungerar.

  Trappat ut det mesta så lågdos nu.
  Men… Vill liksom inte ha Benzo.

  Har ingen erfarenhet av just detta upplägg, men det är ju verkligen två helt olika läkemedel. Har båda två av olika skäl.

  För jag gissar att det var ett skrivfel och är Lamotrigin du menar? Dessa är ju stämningsbalanserande och antiepileptika, men tar för givet att det är för det förstnämnda. De ska trappas upp långsamt så det kan ta väldigt lång tid innan du ens märker någon effekt, det är dock väldigt individuellt HUR lång tid. Så det där låter enligt mig som en riktig balansgång du måste ha fortsatt bra kontakt med läkaren med för att det ska så bra som möjligt. Förmodligen inte sänka benzon direkt utan vänta tills du känner av lamotriginen, om du frågar mig.

  Själv fick jag inga större biverkningar av lamotrigin bortsett från att mina sömnproblem kom tillbaka. Har dock haft problem med den hela livet och nu har vi äntligen hittat en kombination med dessa och några andra läkemedel. Fördelen med stabiliserande kontra SSRI är ju att du slipper den där extra ångesten vid insättning så kan säkert vara så att det blir bra i längden. Min ångest har blivit helt sinnessjukt mycket bättre efter att jag hittat rätt blandning av mediciner, inklusive lamotrigin så jag använder knappt benzon men har inte heller tagit den regelbundet eller varit beroende. (Nu utgick jag förresten ifrån att den var mot ångest för dig med och inte typ sömnen..)

  Får man fråga hur det har gått hittills eller hur ni gått tillväga, antar att du hunnit börja?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.