Hem > Forum > Terapi & Medicin > Antabus kanske inte blev så bra ändå?

Antabus kanske inte blev så bra ändå?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Efter att ha genomgått en tyngre tid i livet där jag i perioder självmedicinerat kraftigt med alkohol, fick jag tillslut nog, insåg att även om jag i perioder gör det bra så trillar jag oftast dit igen. Senaste tre månaderna har varit extra tuffa med en enorm stress, så jag bestämde mig för att knata till läkaren och be om hjälp. Levervärdena var ju sådär så jag fick utskrivet venlafaxin (haft sedan tidigare men som många slutar jag när jag mår bra) samt amimelazin. Dagen efter mådde jag så fruktansvärt bra, jag sov så underbart bra, på morgonen var all stress, ångest och oro som bortblåst, det var det första som verkligen fungerat, och det fortsatte vara bra. Men nej, jag hade bestämt mig, så en vecka senare åkte jag tillbaka till läkaren, jag sa att allt var så bra och att jag var så glad över att något äntligen fungerade, och inte bara lite, allt var verkligen fantastiskt för första gången på 5 år, men jag ville fortfarande ha antabus, för jag förutspår att det kommer dagar när det kommer vara tuffare, eller att jag blir frestad, jag ville ha något som hjälpte mig att säga nej.

  Nu har jag tagit antabus i en vecka, och jag vill sluta.. inte på grund av att jag vill dricka alkohol, utan för att det började med utslag i ansiktet, jag känner mig ful och smutsig när jag ser mig i spegeln, jag sover sämre, vaknar mycket och drömmer mycket, inga bra drömmar, inga mardrömmar, bara drömmar som gör mig nedstämd.. Amimelazinen som fungerade så bra fungerar inte alls längre. Sen började bröstet värka, svårt att definiera, är det hjärtat? Är det bröstmusklerna? Jag vet inte.. det bara värker.. och jag är trött, hela tiden. Allt som var så bra blev plötsligt dåligt igen. Jag skulle inte säga att jag halkat tillbaka till stress, oro och ångest, det är bara inte bra längre, utslagen gör att jag blir osäker på mig själv, och jag vill bara inte längre. Så nu vill jag sluta, min läkare säger att jag ska ge det mer tid.. men jag vill bara tillbaka till hur det kändes innan antabus, när allt var bra, när jag inte behövde dricka alkohol för att dämpa ångesten, oron och stressen. När amimelazin gjorde underverk, nu är den överflödig och ger inte någon effekt längre.
  Jag fick ju åtminstone en fantastisk vecka. Det är väl nåt, om man ska försöka se det positivt.

  Efter att ha genomgått en tyngre tid i livet där jag i perioder självmedicinerat kraftigt med alkohol, fick jag tillslut nog, insåg att även om jag i perioder gör det bra så trillar jag oftast dit igen. Senaste tre månaderna har varit extra tuffa med en enorm stress, så jag bestämde mig för att knata till läkaren och be om hjälp. Levervärdena var ju sådär så jag fick utskrivet venlafaxin (haft sedan tidigare men som många slutar jag när jag mår bra) samt amimelazin. Dagen efter mådde jag så fruktansvärt bra, jag sov så underbart bra, på morgonen var all stress, ångest och oro som bortblåst, det var det första som verkligen fungerat, och det fortsatte vara bra. Men nej, jag hade bestämt mig, så en vecka senare åkte jag tillbaka till läkaren, jag sa att allt var så bra och att jag var så glad över att något äntligen fungerade, och inte bara lite, allt var verkligen fantastiskt för första gången på 5 år, men jag ville fortfarande ha antabus, för jag förutspår att det kommer dagar när det kommer vara tuffare, eller att jag blir frestad, jag ville ha något som hjälpte mig att säga nej. Nu har jag tagit antabus i en vecka, och jag vill sluta.. inte på grund av att jag vill dricka alkohol, utan för att det började med utslag i ansiktet, jag känner mig ful och smutsig när jag ser mig i spegeln, jag sover sämre, vaknar mycket och drömmer mycket, inga bra drömmar, inga mardrömmar, bara drömmar som gör mig nedstämd.. Amimelazinen som fungerade så bra fungerar inte alls längre. Sen började bröstet värka, svårt att definiera, är det hjärtat? Är det bröstmusklerna? Jag vet inte.. det bara värker.. och jag är trött, hela tiden. Allt som var så bra blev plötsligt dåligt igen. Jag skulle inte säga att jag halkat tillbaka till stress, oro och ångest, det är bara inte bra längre, utslagen gör att jag blir osäker på mig själv, och jag vill bara inte längre. Så nu vill jag sluta, min läkare säger att jag ska ge det mer tid.. men jag vill bara tillbaka till hur det kändes innan antabus, när allt var bra, när jag inte behövde dricka alkohol för att dämpa ångesten, oron och stressen. När amimelazin gjorde underverk, nu är den överflödig och ger inte någon effekt längre. Jag fick ju åtminstone en fantastisk vecka. Det är väl nåt, om man ska försöka se det positivt.

  Utslag i ansiktet, på bröstet, på ryggen m.m. fick jag också när jag tog Antabus.

  Antabus tar också hårt på levern, på kroppen..

  Kan inte din läkare gå med på att du bara tar Amimelazin? Om du säger att du mådde så bra på den och så dåligt på Antabus?

  Vad är Amimelazin för medicin? Har aldrig hört talas om den (har också alkoholproblem).

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.