Hem > Forum > Stress > Kan inte få saker gjort längre

Kan inte få saker gjort längre

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Tjenare allesammans, ligger sömnlös för 4e gången inatt. Och detta är ju något som är återkommande tyvärr.

  Har vart såhär i kanske 3-4 år nu då det var då jag avslutade högskolan och skulle gå vidare in i arbetslivet, dock fick jag inte arbete direkt efter skoltiden utan hade en period där jag behövde betala av lån utan att ha någon faktiskt inkomst. Dock har min far hjälpt mig med detta och det är jag mycket tacksam över. Sedan så lyckades han ordna en bostadsrätt åt mig,som han då också hjälpte betala av tills jag kom på benen igen,vilket jag lyckades med genom att få ett jobb inom industri där jag får in “tillräckligt” med pengar. Med lån som ligger upp mot 9k i månaden som mest blir det inte mycket över dock, varken till att spara eller att umgås med mina andra vänner. Har inte kunnat följa med på några resor pga min ekonomiska situation. Så har kännt väldigt länge nu att jag bara existerar, jag gör inte mer än så, under skoltiden programmerade jag och producerade ljud/musik och hade ett bra flow på det, jag visste att allt gick o lära sig om man bara var kreativ o gav sig fan på att göra det! Så tog mig i kragen för ett par veckor sedan för att skaffa ett bättre jobb så jag faktiskt kan leva utan att behöva jobba övertid varje helg för att klara mig… Men det verkar som jag har tappat allt driv som jag en gång hade, har försökt designa en hemsida av mitt CV men det är som att jag har blivit helt impotent,stirrar på koder som ska vara lätta men förstår det inte. Sen blir det att jag ligger i sängen fram till 15:00 och kanske går upp och liksom räknar ner till pengarna tar slut. Vilket är om 2 mån typ. Och jag kan inte sluta stressa över det, känns som om jag har den här chansen annars är det över. Och jag tar den inte. Vill inte vara “ingen” längre, vill finnas men det är svårt.

  Avatar

  Hej, du är inte ensam om att inte kunna “ta tag i saker”, vid en viss punkt börjar minsta grej att kännas som ett oöverstigligt berg. Man sitter och stirrar på datorn i en hel dag utan att kunna börja på ett vettigt sätt. Det första som jag tänker på är om du har pratat med CSN? De brukar iaf vara tillräckligt flexibla för att sätta ner avbetalningen till en rimlig nivå. Eller ge uppskov under några månader. Jag känner folk som har fått den hjälpen.

  Avatar

  Tjenare allesammans, ligger sömnlös för 4e gången inatt. Och detta är ju något som är återkommande tyvärr. Har vart såhär i kanske 3-4 år nu då det var då jag avslutade högskolan och skulle gå vidare in i arbetslivet, dock fick jag inte arbete direkt efter skoltiden utan hade en period där jag behövde betala av lån utan att ha någon faktiskt inkomst. Dock har min far hjälpt mig med detta och det är jag mycket tacksam över. Sedan så lyckades han ordna en bostadsrätt åt mig,som han då också hjälpte betala av tills jag kom på benen igen,vilket jag lyckades med genom att få ett jobb inom industri där jag får in ”tillräckligt” med pengar. Med lån som ligger upp mot 9k i månaden som mest blir det inte mycket över dock, varken till att spara eller att umgås med mina andra vänner. Har inte kunnat följa med på några resor pga min ekonomiska situation. Så har kännt väldigt länge nu att jag bara existerar, jag gör inte mer än så, under skoltiden programmerade jag och producerade ljud/musik och hade ett bra flow på det, jag visste att allt gick o lära sig om man bara var kreativ o gav sig fan på att göra det! Så tog mig i kragen för ett par veckor sedan för att skaffa ett bättre jobb så jag faktiskt kan leva utan att behöva jobba övertid varje helg för att klara mig… Men det verkar som jag har tappat allt driv som jag en gång hade, har försökt designa en hemsida av mitt CV men det är som att jag har blivit helt impotent,stirrar på koder som ska vara lätta men förstår det inte. Sen blir det att jag ligger i sängen fram till 15:00 och kanske går upp och liksom räknar ner till pengarna tar slut. Vilket är om 2 mån typ. Och jag kan inte sluta stressa över det, känns som om jag har den här chansen annars är det över. Och jag tar den inte. Vill inte vara ”ingen” längre, vill finnas men det är svårt.

   

  Var inte sömnlös, då blir du bipolär:) (hönan eller ägget)

  låter som du är utmattad, det är vad stress leder till, speciellt om du inte kan sova, sömn återställer stress och ser till att du inte blir utmattad. Går det för långt går du in i väggen. Stress uppstår av små saker, ekonomisk oro, social utmattning etc.

  Försök att planera din vardag, håll dig till rutin och ritual. Då minimerar du energilösheten. Över tid blir varje aktivitet lättar och mer motiverande.

  Försök lära dig något nytt, jag hatar att göra saker på ett sätt. Första gången flyttar jag gärna en penna, andra gången automatiserar jag samma, tredje gången bygger jag en robot. Det är inte roligt att göra allt på samma sätt. Addera variation och utmaning så långt du orkar 🙂

  variation gör allt roligt :3 (i min verklighet i alla fall)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.