Hem > Forum > Stress > Hälsoångest

Hälsoångest

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Jag behöver prata av mig om min hälsoångest. Den har flammat upp igen efter att ha legat i träda i tre-fyra år. För mig är det alltid hjärtat som ångesten är kopplad till. Trots att jag gjort i stort sett alla undersökningar man kan göra så är jag fortfarande rädd att det är något fel på hjärtat.

  Efter en lång tid utan hälsoångest så kom den tillbaka nu i höst, förmodligen efter en period av stress med nytt jobb och en gammal mamma vars situation är komplicerad. Hon har bakgrund av hjärtsjukdom och cancer.

  Nu har det somatiska symptomen accelererat till plötsliga extraslag på hjärtat och en känsla av att magsäcken och luft som bildas där trycker på hjärtat som retas. Jag blir helt galen. Jag sitter nuets och väntar på att hjärtat ska slå konstigt. Spänningarna i kroppen är konstant höga. Svårt att somna, vaknar på natten, svårt att ligga på vänster sida för då känner jag hjärtat hoppa till mot övre delen av magen/strupen.

  Någon annan som har liknande historia att dela med sig av?

  Mvh

  Niclas

  Såklart inte helt orimligt att vara nojig över det om anhöriga varit sjuk.

  Det jag tror kan hjälpa många är att söka information om hur hjärtat fungera rent fysiologiskt. Hur ser hjärtat ut och vilka organ ligger nära osv. Ju mer man vet om det man är rädd för desto lugnare brukar man bli.

  Sök information på institutioner och andra undervisningsformat så du får korrekt info också. Din rädsla är inte obefogad. Tänker däremot att det är ditt ansvar att förstå informationen. Hjärtat är en väldigt tålig muskel som är igång konstant. Det kanske kan hjälpa att se alla människor som fått skador på hjärtat och ändå överlevt?

  Fokuserar vi på en kroppsdel så kommer vi känna av den. Och det är ju något bra!

  Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.