Hem > Forum > Skam > Sexuellt utnyttjad som barn

Sexuellt utnyttjad som barn

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Hej.

  Vet inte om detta är rätt forum men den får väl flyttas om den ligger fel.

  Är en man på 47 år med ordnad ekonomi och har familj. När jag var 6 år började en man i 25 års åldern utnyttja mig sexuellt. Det började med att jag skulle röra han penis när han t.e.x duschat. Det här blev början på ett helvete för mig. Det som började med beröring av hans könsorgan blev senare att jag skulle suga av honom och tillfredsställa honom på alla möjliga sätt. Han kunde binda fast mig i sängen och tvinga mig att suga av honom, han kunde knyta rep runt min hals så han kunde kontrollera mig. Han försökte även ha analsex med mig men jag var ju så liten att det inte fungerade han ville även att jag skulle ha analsex med honom men inte heller det fungerade pga min låga ålder. Han gav mig pengar, godis och leksaker för att jag skulle vara tyst. Han kunde sätta mig i hans knä och då började han jucka tills han fick utlösning, efter han fått utlösning tvingade han mig att slicka upp utlösningen i hans kalsonger. Det här är bara en liten del av vad jag utsattes för. Tyvärr fanns ingen runt mig som anade något då jag hade föräldrar som var rätt så frånvarande. Jag fick en depression för ett antal år sedan och har då berättat vad jag varit utsatt för som barn. Den skammen jag kände då är det värsta jag varit med om, jag klandrar mig själv nästan varje dag att jag inte berättade vad som hände. Men vem skulle tro en pojk på 8 år som berättade om något sånt här fruktansvärt. Jag har många gånger tänkt att ta kontakt med den här mannen men törs inte för jag skäms för det som hänt. Det går inte en dag utan att jag tänker på det här, han har förstört hela mitt liv. När jag känner vissa lukter eller ljud tas jag tillbaka till vissa händelser som jag associerar med en del övergrepp. Jag kan inte längre ha sex med min fru för tänker då på saker som hänt när jag var mindre. Jag har problem med fysisk kontakt vilket går ut över min familj. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, vet inte om jag skulle orka att gå och prata med någon om det här. Det känns som om att det är mitt fel det som hände, jag har skamkänslor och kommer nog aldrig förlåta mig själv för det som hänt. Vet någon om ett forum där andra män varit med om det jag varit med om? Det verkar som det fortfarande är tabu för oss män att prata om såna här händelser vilket är synd för det finns nog ett stort mörkertal som inte vågar träda fram.

   

  Avatar

  Hej.

  Jag vill börja med att säga att jag inte själv blivit utsatt för övergrepp som barn men att jag har erfarenheter som nära anhörig som mått väldigt dåligt utav samma orsak. Jag tycker det är väldigt modigt av dig att du har börjat prata om det du har upplevt. I kommunikation om känslor ligger ofta många nycklar som gör att man kan komma vidare på sin resa mot bättre mående. Jag tror liksom du att det är ett stort mörkertal av män som blivit utsatta som har svårt att prata om det. Tyvärr känner jag inte till några forum, men googla och skriv sedan gärna här igen om du hittar något bra.

  Och så den sista och viktigaste saken: Du hade INGET ansvar i det som skedde dig som barn. Jag lovar. 🤗

  Avatar

  Det finns ett forum som heter Delat Ljus som är skapad för personer som överlevt sexuella övergrepp. Inte specifikt för män men kanske det kan ge något att skriva där också?

  Avatar

  Jag beklagar verkligen det du utsattes för när du var barn! Det gör ont att läsa. Du ska absolut inte känna skuld och skam för det, men vet att det kommer per automatik, för att man som barn inte kan hantera och sortera tankar och känslor som dessa övergrepp medför och som följer med en även i vuxenlivet, dom blir som det ”instängda barnet” som måste hanteras. Därför är det viktigt att få någon slags terapi. Du skriver ”När jag känner vissa lukter eller ljud tas jag tillbaka till vissa händelser som jag associerar med en del övergrepp”, som är väldigt vanligt när det gäller övergrepp, och som kan orsaka att man drabbas av panikattacker senare i livet för att man påminns och återkommer till situationen när man kände sig ”liten, utsatt och maktlös”. Min reflektion är att din skuld och skam nu egentligen handlar om ilska, som du inte vet hur du ska hantera. Det kan även vara så att man i och med övergrepp tappar sin kroppskontroll. Många känner sig både smutsig och äcklig, och det är något man måste ha hjälp med att komma över. Det är vanligt att man kallar personer som utsatts för övergrepp för ”offer”, jag tycker ordet ÖVERLEVARE stämmer bättre. Det är viktigt att du får professionell hjälp, du måste förlåta dig själv. 💔

  Avatar

  Jag är kille och blev utsatt när jag var ca 7 år. En man slickade på mitt kön och sa till mig att hålla det hemligt. Även fast detta bara hände mig en gång, mår jag fortfarande dåligt över det ibland.

  Avatar

  Jag är kille och blev utsatt när jag var ca 7 år. En man slickade på mitt kön och sa till mig att hålla det hemligt. Även fast detta bara hände mig en gång, mår jag fortfarande dåligt över det ibland.

  Hur har du hanterat dina känslor? Jag vet inte hur dessa sjuka personer tänker som kan ge sig på ett barn….det sätter iallafall djupa sår, och medför känslor man kanske får brottas med hela livet…. Har hört att utsatta barn ofta även stänger av det som hänt, som en överlevnadsmekanism, och att det gör sig påmint senare i livet istället. Var det så för dig?

  Avatar

  Vad tänker du om din situation just nu? Du vet vad som har hänt.  Kan du sätta sunda gränser idag?

  Hur ser du på dina egna barn? Din flickvän/fru? Är dina känslor låsta eller kan du prata med någon yrkesprofessionell om det här? Är du lycklig idag? Kan du skriva ner dina känslor eller på annat sätt bearbeta dem? Är du en extrovert eller introvert person? Tycker du om att vara bland vänner och familj?

  Jag tänker att du ska försöka leva där du är just nu  i livet och i ett sammanhang som är bra för dig.

  Hitta ett antal personer som kan ge dig förankring, trygghet och som du kan anförtro dig till.

  Visualisera ditt inre barn och ta hand den pojken.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.