Hem > Forum > Skam > Sexuella övergrepp?

Sexuella övergrepp?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag har sedan länge tänkt på dessa saker och mått dåligt över dem. Och skäms över att jag mår dåligt över dem. För de känns som de inte ”var något”. Och därför inte direkt berättat för någon. Den första händelsen var när jag 12 om jag minns rätt. Vilket var ett bra tag sedan. Av en okänd vuxen man, det är en lång historia med och komma till hur de blev som de blev men de slutade med att han hade sina händer innan för min bh. Och grejen är att jag blamear mig själv för att jag lät de hända. Jag kände hur hans händer var på min midja men sen fryser jag till när jag inser att han är påväg upp. Och jag vet inte heller vem han var då kan alltid var bakom mig så jag kunde inte se honom då jag frös till och inte vågade röra mig. (Jag var utomhus och tyckte de va as coolt och leka i en kundvagn och de va då han kom från ingenstans och ville skjutsa mig i den, men istället tog på mig). Sedan har de varit lite andra händelser som att jag fått fingrar in körda på fester. Och att jag vaknat upp med att någon trycker sina fingrar i mig när jag sovit men sen spelat med (hatar mig sj för de).. men sen fått panik och sagt åt personen (en person sa åt denna person åt mig, men personen fortsatt röra mig. Och dem gånger jag haft sex så har de aldrig känns rätt. För jag har velat men sen ångrat mig, men personen har tjatat tills jag efter ett tag inte orkat höra personens tjat. Så jag har gett med mig. Sen är de lite små saker som att jag haft en väns pappa när jag var mindre som tog på mkn rumpa och la äckliga kommentarer. Asså är dessa saker något som kan påverka? allt jag känner och känt hela tiden är att dessa saker ”inte är något” att jag överreagerar och inte hae rätt o må dåligt över dem. O har inte velat ta upp de för att jag skäms så mycket

  Avatar

  Att lägga skulden på sig själv efter övergrepp är väldigt, väldigt vanligt. Många som blivit utsatta gör det. Det gjorde jag också. Det tog mig lång tid att inse det jag vill säga till dig nu, och försök verkligen att ta in dessa ord: skulden är inte din att bära. Skulden över det som hänt är deras.

  Allt det som har gjorts mot dig är fel, allt från mannen som tog på dina bröst till tjatsex; inget av det är okej. Det är övertramp. Det är övergrepp. Och det är INTE DITT FEL.

  Hur känns det nu när du skrivit detta? Hur kändes det att dela med dig?

  Jag hajade direkt till när jag läste dina ord. Jag gjorde väldigt nyligt ett eget inlägg om min våldtäkt, så ämnet ligger mig varmt om hjärtat. Och nära i minnet. Är det något du vill fråga mig som kommit en bit på vägen till acceptans är det bara att fråga. Jag kanske inte kan hjälpa dig som en psykolog eller terapeut kan, men finns det något jag kan göra gör jag det mer än gärna.

  Ta hand om dig. <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.