Hem > Forum > Skam > Känner sån skam

Känner sån skam

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  Jag känner en sån ohörd skam över allt som hände när jag va liten . Varför skulle en sån hemsk ska hända mig? Vem kunde förstår hur jag äcklade jag kände mig? Varför känner jag så? Än idag jag både äcklads och känna så sjuk skam över min egen kropp och mitt utseende!

  Ledsen och rädd

  Avatar

  Jag känner en sån ohörd skam över allt som hände när jag va liten . Varför skulle en sån hemsk ska hända mig? Vem kunde förstår hur jag äcklade jag kände mig? Varför känner jag så? Än idag jag både äcklads och känna så sjuk skam över min egen kropp och mitt utseende! Ledsen och rädd

   

  Vill du berätta om vad som hände dig och vad det är som får dig att må så dåligt? Tror det finns många som stundvis inte tycker om sin kropp och sitt utseende.

  Avatar
  Trådstartaren

  Vill du berätta om vad som hände dig och vad det är som får dig att må så dåligt? Tror det finns många som stundvis inte tycker om sin kropp och sitt utseende.

  Vill inte skriva varför jag känner som jag gör här. Men jag har haft de tufft och skamen finns kvar.  Jag hatar min kropp och mitt full jag. Är bara så äcklig och misslyckad så de finns inte. Känns som att ingen människa förstår mig?

  Avatar

  jag vet inte vad det är du gick igenom men jag tror att många känner igen sig i att känna skam över saker som har hänt.

  jag var själv med om någit för flera år sedan som har gjort att jag fortfarande skäms och tycker illa om mig själv över fastän det inte var mitt fel och fastän jag har personer runtomkring mig som säger att det inte är så.

  det hjälper kanske inte att höra att du inte är ensam i att känna sådana saker men jag hoppas att du mär bättre snart

  Avatar

  vet inte vad du gick igenom eller hur länge det pågick men jag vet av egen erfaranhet av många års misshandel och våldtäkt att jag än idag, väldigt många år senare, känner skam och äckel över min kropp. Vad som hände mig har satt sina spår väldigt djupt men jag tror och hoppas att kunna prata om det.  Jag förstår dig. Kram

   

  Avatar
  Trådstartaren

  vet inte vad du gick igenom eller hur länge det pågick men jag vet av egen erfaranhet av många års misshandel och våldtäkt att jag än idag, väldigt många år senare, känner skam och äckel över min kropp. Vad som hände mig har satt sina spår väldigt djupt men jag tror och hoppas att kunna prata om det. Jag förstår dig. Kram

  Hej! Tack för dit svar och jag förstår verkligen vad du kämpar med och jag lider med dig. Jag vet hur svårt och jobbigt det kan va vara att prata om. Det är jobbigt när man känner skam och när man inte är nöjd med sin kropp. Jag skäms så oroligt mycket och jag har sån ångest över hur jag ser ut. Kan du Idag prata om det som du va med om?

  Du behöver inte svara om min sista fråga om du inte vill <3 kram

  Avatar

  Jag känner igen den känslan du beskriver så bra. Jag vet inte vad du har vart med om, men jag vart som barn sexuellt utnyttjad vilket har satt sina spår… jag lovade mig själv att aldrig prata om det och ingen skulle få reda på det för att jag kände sådan skam och äckel (vilket jag fortfarande kan känna även idag). Men jag har förstått att för att jag ska kunna gå vidare måste jag acceptera det som hänt och förstå att det var inget jag kunde gjort, jag gjorde inte felet och jag jag tog steget att öppna mig för någon och pratade. Vilket gav mig perspektiv. Och det var så skönt att inte behöva böra på det själv.

  Vill bara säga att du är inte ensam och det finns hjälp att få. Och våga be om hjälp även fast det känns skammligt och jobbigt så vill det allra flesta människorna hjälpa!

  Kram ?

   

  Hej. Vännen då❤️. Nu vet jag inte vad det är som någon gjort/ eller vad du själv har gjort mot dig. Men en sak är viktig att komma ihåg, det är kämparglöden. I dag är det 2 år sedan jag blev helt spelfri från ett helt kolossalt spelmissbruk där jag förlorade ofantliga summor pengar och familj. Givetvis kände man extrem skam i kroppen, men jag kunde inte göra något det jag hade gjort var gjort. Det ända man kan göra är att visa sig själv att man är bättre än så. Att tycka synd om sig själv är ingen bra metod. Även fast det ibland känns som att det är den enda utvägen. Jag tror på dig jag vet att du är en stark människa som klarar allt❤️

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.