Hem > Forum > Skam > Gjort det igen

Gjort det igen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  ..efter en period med lugn och hyfsat stabilt mående, så har jag på nytt skurit mig själv.. tankarna på alla övergrepp inom arbetslivet kom tillbaka.. jag har flyttat till en helt ny stad, långt bort ifrån min familj och gamla arbetskollegor.. 96 mil ifrån alla övergrepp.. ändå så kommer ångesten..

  Jag skar mig i magen, bilderna på övergreppen blev för mycket.. se hans grova fula händer, hans fingrar som tränger in under mina kläder.. han tar strypgrepp.. han i min lägenhet.. tvingar sig på mig.. det blev för mycket.. jag rusade upp ur sängen, tog första bästa kniv och skar mig i magen..

  15 minuter efteråt, ångest, skam… hur kunde jag skära mig själv igen.. jag skäms så otroligt mycket.. jag förstår inte varför

  besvikelse. skam. ångest..

  Avatar

  Hej!
  Det är inte du som ska skämmas, så att du kommer ihåg det.
  Inte din skam, du har inget att skämmas för. Bara förövaren.

  Alla gör dumma saker med sin egna kropp, det är helt OK. Ingen skam eller ångest. Gjort är gjort, döm dig inte för det.
  Men du kommer klara dig längre denna gång – Mycket längre! 🙂

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Det är inte du som ska skämmas, så att du kommer ihåg det. Inte din skam, du har inget att skämmas för. Bara förövaren. Alla gör dumma saker med sin egna kropp, det är helt OK. Ingen skam eller ångest. Gjort är gjort, döm dig inte för det. Men du kommer klara dig längre denna gång – Mycket längre! 🙂

  tack för alla stärkande ord, jag känner att jag behövde få höra dem.. jag kan inte riktigt lita på mig själv känns det som, jag brände mig med vilje igår, tog en kopp te och lät det rinna över min vänstra arm, kylde ner armen under rinnande vatten efteråt, jag gjorde illa mig på arbetstid.. jag börjar flippa ur på riktigt nu.. det är inte bra… Måste försöka ta det lite lugnt.. tack för att du finns..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.