Hem > Forum > Skam > Fobi för sex

Fobi för sex

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • jag är en 19åring tjej som lever med en stark fobi för allt som rör sex. Jag klarar inte av höra sexskämt, filmer som innehåller sex mm. Precis allt som på något sätt har med sex att göra, klarar jag inte av att höra och se. När det händer tex hör ett ”normalt” sex skämt, får jag en stor klump i magen, stark ångest, panik och ibland faller jag ihop och hyperventilerar, självskadar mm.. Detta hindrar mig från att kunna gå på bio och se film, umgås med vänner, vara på släktkalas mm… Och jag går runt och spänner mig hela tiden, så fort jag är runt många människor. Jag har ALDRIG varit utsatt för ett övergrepp eller våld. Verkligen ingenting alls. Min familj är jätteförstående kring min fobi vilket är så himla skönt. Men jag påverkas så extremt mycket att jag ofta skadar mig allvarligt för att jag skäms så sjukt mycket. Jag har ju aldrig varit med om någon våldtäkt eller något sånt. Så varför känner jag såhär!! De är så sjukt tufft och påverkar mig extremt mycket, och tar mycket energi. Jag vågar inte berätta för någon kurator eller psykolog. Varit och är mycket inom vården, men aldrig träffat nån som jag kan öppna upp mig om detta. Haft många och har försökt. Men det går inte. Känner mig extremt ensam i detta… Snälla är det någon här som känner igen sig? Eller har några tips får jättegärna skriva dom. Då skulle jag bli så glad och tacksam!

  Jag vill börja med att säga att du inte behöver skämmas, lätt att säga men ändå.

  Det kan kanske ligga i hur du blivit uppfostrad. Du kanske inte har något minne av det, men om det varit en sex scen på tv vid något tillfälle nar du var liten och dina förmyndare kanske råkade ge en läskig bild i ditt huvud. Att dom gjorde till en extrem tabu for att du inte skulle bevittna nagon sådant som ung. Antagligen inte avsiktligt, men ändå.

  Jag skulle rekommendera att prata med en kurator eller liknande om du någonsin kan samla mod till det. Det kan verkligen hjälpa.

  Avatar

  Att du har skrivit här är en början. Se det du skriver eller tänker som en träning på vad du kan säga till någon som är proffs.  Att skriva i en dagbok eller i datorn utan att spara texten kan hjälpa dig. Om du kan, tänk också på vad du skulle säga till någon du tror vill lyssna och som känns bra att tala med. Dina föräldrar, kan du bolla med dem som redan vet?

  Pröva att ringa en stödlinje anonymt för att träna på att tala om det. Tala om för den som lyssnar att det känns svårt att prata om något och vad som du tror kan hända om du gör det. Var smart, hitta strategier för att få dig att prata om det. För du behöver prata med ett proffs så du inte missar hur fint sex kan vara långt senare i ditt liv och missar år utan sex. Dessutom är det väldigt mycket stress du utsätter dig för genom att inte prata om det som är svårt.

  Trådstartaren

  Jag vill börja med att säga att du inte behöver skämmas, lätt att säga men ändå. Det kan kanske ligga i hur du blivit uppfostrad. Du kanske inte har något minne av det, men om det varit en sex scen på tv vid något tillfälle nar du var liten och dina förmyndare kanske råkade ge en läskig bild i ditt huvud. Att dom gjorde till en extrem tabu for att du inte skulle bevittna nagon sådant som ung. Antagligen inte avsiktligt, men ändå. Jag skulle rekommendera att prata med en kurator eller liknande om du någonsin kan samla mod till det. Det kan verkligen hjälpa.

  Tack så jättemycket för ditt svar, det betyder väldigt mycket! De har du en poäng i, när du säger det och jag tänker efter så har det hänt. Inte hemma men hos en ”kompis”, när vi var små.  Dock aldrig tänkt på att det faktiskt kan vara en av orsakerna till min ”sexfobi”. Men de lär det ju vara! Tack! 🙂

  Trådstartaren

  Att du har skrivit här är en början. Se det du skriver eller tänker som en träning på vad du kan säga till någon som är proffs. Att skriva i en dagbok eller i datorn utan att spara texten kan hjälpa dig. Om du kan, tänk också på vad du skulle säga till någon du tror vill lyssna och som känns bra att tala med. Dina föräldrar, kan du bolla med dem som redan vet? Pröva att ringa en stödlinje anonymt för att träna på att tala om det. Tala om för den som lyssnar att det känns svårt att prata om något och vad som du tror kan hända om du gör det. Var smart, hitta strategier för att få dig att prata om det. För du behöver prata med ett proffs så du inte missar hur fint sex kan vara långt senare i ditt liv och missar år utan sex. Dessutom är det väldigt mycket stress du utsätter dig för genom att inte prata om det som är svårt.

  Tack så jättemycket för svar! Det betyder väldigt mycket. Det känns redan bättre, efter att ha skrivit om det här, och fått fina och bra svar. Det ska jag absolut göra. Skriva och träna på hur jag skulle kunna berätta det. Ja, precis för jag behöver verkligen hjälp med det. Jag kan inte ens ha ett förhållande pga detta heller. 19 år och kan inte träffa killar, festa eller nåt… 🙁  Ja verkligen, det stressar och oroar mig jämt. Vilket tar otroligt mycket energi. Men jag ska tänka på vad jag kan säga, skriva och sen försöka samla mod till att ta kontakt med en kurator eller liknande. Tack för ditt svar!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.