Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Existensberättigande?

Existensberättigande?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Mina tankar om livet och vår existens maler, vi tar så mycket för givet och jag fylls av människors och djurs lidande. Jag står inte ut med hur vi människor förstör, dödar, plågar.

  Jag vet inte vad jag ska göra, mitt eget livs motgångar känns så ynkliga och ändå lever jag inte. Jag har allt! Verkligen.

  Jag vet inte hur jag ska leva i en värld som går under och låtsas som om det inte sker.

  Jag är deprimerad återkommande och detta återkommer ständigt, världens lidande, vilket jag inte kan förena mig med. Klandrar mig själv, hamnar i självdestruktiva beteende.

  Jag gör allt för att hjälpa andra, försöker döva mitt samvete…

  Vad gör ni, hur tänker ni?

   

   

  Avatar

  Mina tankar om livet och vår existens maler, vi tar så mycket för givet och jag fylls av människors och djurs lidande. Jag står inte ut med hur vi människor förstör, dödar, plågar. Jag vet inte vad jag ska göra, mitt eget livs motgångar känns så ynkliga och ändå lever jag inte. Jag har allt! Verkligen. Jag vet inte hur jag ska leva i en värld som går under och låtsas som om det inte sker. Jag är deprimerad återkommande och detta återkommer ständigt, världens lidande, vilket jag inte kan förena mig med. Klandrar mig själv, hamnar i självdestruktiva beteende. Jag gör allt för att hjälpa andra, försöker döva mitt samvete… Vad gör ni, hur tänker ni?

  Jag kan känna igen mig i dina tankegångar och känner lite likadant, och tänker framförallt på hur vi människor förstör miljön och för djuren. Att vi egentligen skulle kunna ha det så bra och att alla människor skulle kunna få äta sig mätta, ha tak över huvudet och känna sig trygga osv men att ego, girighet, makt och pengar styr och förstör allt detta.

  Personligen försöker jag göra det lilla jag kan för att bidra till en bättre värld, men när man läser nyheterna och alla dystra rubriker så är det klart att det känns lönlöst Ibland. Men jag försöker ändå och försöker även ta en paus ibland från att läsa nyheter för att istället titta på en mysig film eller läsa en bok jag tycker om.

  Att få ett avbrott och liksom komma in på ett annat spår så att jag inte bara blir skedmatad med hur allting håller på att gå åt helvete och bilder på blodiga barn osv från kriget (vilket naturligtvis är helt fruktansvärt). Jag försöker även göra saker som får mig att må bra, som att gå ut i naturen eller ta en promenad i skogen.

  Det är svårt att vara optimistisk, helt klart, men någonstans så tror jag ändå att vi människor behöver det uppvaknande som vi är på väg att få för att vi ska kunna förändra sättet vi lever på. Ur kriser föds möjligheter eller vad det heter..

  Men att försöka hitta glädje eller åtminstone en ”ventil” i de små sakerna och försöka ta hand om sig själv är väl det jag tycker är viktigt. Att försöka leta efter det som är positivt och hitta ljusglimtarna, och att försöka hålla fast vid det.

  Glöm inte heller bort att världen är full av kärleksfulla människor som värnar om djur och miljö, och som på olika sätt gör saker varje dag för att hjälpa dessa. Oftast ser vi dock bara det hemska eftersom det är det som media fokuserar på och som folk klickar på, dvs rädsla säljer och ger fler klick (mer pengar) – tyvärr.

  <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.