Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Bra/dåliga mottagningar – tips och varningar!

Bra/dåliga mottagningar – tips och varningar!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Har du fått vård på en riktigt bra mottagning att tipsa om? Eller har du upplevt dålig vård eller bemötande vid någon mottagning? Tipsa eller varna!

  Då det är svårt att få god psykiatrisk vård idag är detta tråden att både tipsa och varna om olika mottagningar, hur vården är, hur bemötandet är och hur man som patient upplevt sitt besök.

  Jag börjar själv med en varning gällande Capio Psykiatri, SLL:

  * Hög andel hyrläkare, brist på kontinuitet. Slarv med läkarintyg och medicinering.

  * Chefer som är mycket svåra att nå och som inte befattar sig med patientärenden om det inte handlar om grova förseelser. Ringer ej tillbaka trots lämnade meddelanden.

  * En rad klagomål finns registrerade hos Patientnämnden och dessa rör såväl bemötande som vårdens kvalitet.

  Capio Psykiatri svarar inte alls upp mot de fina beskrivningar som finns på hemsidan om patienten i fokus, att ta sig tid och finnas där för patienter. De har långa väntetider, ca 2-3 månader i snitt för att träffa läkare och har som många andra psykiatriska mottagningar brist på psykoterapeuter.

  Ett tips kan vara att efterfråga om den legitimerade vårdpersonalen i fråga har anmälningsärenden riktade mot sig. Går att göra gratis via IVO.

  Fick till exempel veta att en överläkare jag jobbade med hade blivid varnad för att hen hade torterat (!) en patient. Lite obekvämt vid morgonfikat.. Verkar dock inte vara ett hinder (kanske är det meriterande för en psykiatriker?) för att jobba kvar.

  Ett tips kan vara att efterfråga om den legitimerade vårdpersonalen i fråga har anmälningsärenden riktade mot sig. Går att göra gratis via IVO. Fick till exempel veta att en överläkare jag jobbade med hade blivid varnad för att hen hade torterat (!) en patient. Lite obekvämt vid morgonfikat.. Verkar dock inte vara ett hinder (kanske är det meriterande för en psykiatriker?) för att jobba kvar.

  Hur gör man det? visste inte det. Har träffat många personer jag skulle velat kolla upp, finns massa hemska personer inom psykiatrin. Har velat anmäla massa gånger men vågar/orkar aldrig. Önskar det fanns nåt sätt att varna andra och själv få info om personer man ska träffa från tidigare patienter. Kan någon skriva hur man kollar upp personer på ivo? Kan man maila eller måste man ansöka på nåt officiellt sätt? kan personen veta att man kollat upp dem? kan man kolla hyrinläkare med?

  Avatar

  Allt som är offentlig handling kan begäras ut av enskild person: https://www.ivo.se/om-ivo/kontakta-oss/ta-del-av-handlingar/

  Du kan också kontakta Sveriges enda patientförening för vårdskadade: http://www.patientperspektiv.org/

  Sveriges radio har också mycket material om IVO-anmälningar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6403947

  —-

  Traumaenheten i Fittja utredde mig 2017 men återkom aldrig med svar och registrerade inte ens journalanteckningar så trots att jag kan återge vem jag träffade och vid vilka tillfällen fick jag alltså inget svar om varför de nekade mig behandling där. Istället ringde de min behandlande läkare med ett kort svar. Tack för den traumaenheten, som dessutom retraumatiserade mig då de ville ha detaljerade berättelser om mina trauman för att ta ställning.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.