Hem > Forum > Relationer > Skam efter avslutad relation

Skam efter avslutad relation

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag gjorde slut med min kille i höstas efter att vi hade varit tillsammans i ungefär ett och ett halvt år.

  Anledningen till detta beslut var bland annat att jag kom ut som bisexuell och ville utforska det, att jag kände att jag växte ifrån vårt förhållande och att jag inte kände att sexet gav mig något.

  Problemet är att min familj älskade honom. Inte bara gillade utan de ÄLSKADE honom och frågar fortfarande om jag har kontakt med han/saknar han. Detta gör att jag typ inte vågar tänka på att ha kontakt med någon annan?

  Jag vet att det är mig själv jag måste tänka på här, jag ska göra det som känns bäst för mig själv, men då jag inte precis vill berätta för mamma och pappa att sexet var en del av anledningen till varför vi gjorde slut är det svårt. Och om jag, som nyss utkommen bisexuell, börjar träffa en kille känns det som att de inte skulle ”köpa” min bisexualitet, typ som att jag hade press på mig att jag måste träffa en tjej för att ”legitimera” min sexualitet.

  Vet inte riktigt var jag vill med det här inlägget förutom att be om råd och tankar. Jag är glad över att jag lämnade personen jag var tillsammans med, men det är just det hur jag ska gå vidare utan att min familj ska ogilla personen eller nedvärdera min sexualitet som gör det svårt.

  <3 Åh, så jobbigt att familjen sätter sina egna behov framför dina i detta. Låter stressande också att du känner att du måste försvara dina val av partners. Tänker att de behöver verkligen förstå att man inte kan hjälpa vem man blir kär i och vilka vägar som korsas i livet. Och att man ju utvecklas och kan förändra komponenter som blir viktigare för en. Du har ju gjort och gör en enorm resa som de borde vara så stolta över!

  Om det råkar bli så att du blir ihop med en kille inom en snar framtid är det väl också toppen. Huvudsaken att du är lycklig och mår bra. Efter den personen kanske du förälskar dig i en fantastisk kvinna. Livet är långt. Och det fiffiga med att vara bisexuell är ju att man kan bli attraherad av båda könen och man kan också få ut det bästa av personer, tänker jag.

  Jag önskar att familjen kan se det yttre perspektivet av det här.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.