Hem > Forum > Relationer > Singel hela livet?

Singel hela livet?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11
 • Avatar

  Jag börjar seriöst känna att det inte går att hitta någon för mig. Jag har inte direkt väldigt många vänner så inte ofta jag träffar nya människor heller, jag har väldigt svårt att prata med nya personer och känner mig oftast klumpig och svårt att prata med.
  Jag har provat en del online dejting, jag försöker enbart ta kontakt med dem som jag anser är i lagom ålder och som verkar ha liknande värderingar, intressen osv. Jag har kollat upp en del hur man bör inleda en konversation och framförallt vad man inte bör säga. Jag försöker att visa på att vi har liknande intressen eller intressera mig för något av deras intressen men får aldrig (fått 1 svar på kanske 25 tjejer den senaste månaden).

  Jag har försökt börja vänja mig och vara nöjd med tanken på att vara singel hela livet. Verkar vara mer hälsosamt att göra så än att banka huvudet i dejting muren.
  Vet inte vad jag ska göra.
  Vad är vanliga misstag killar gör som gör att tjejer inte svarar?

  Avatar

  Hej! Jag känner igen i stort sett hela din berättelse. Skillnaden är väl bara att jag är tjej.

  Mitt problem var mycket att jag hade så brottom, stressen av att alla hade någon och att jag inte hade det pluss att klockan tickade och man inte blev yngre så att säga. Jag va på många dejter, alla via nätet. Jag hade kanske problemet av att jag va kär i kärleken. Dvs, längtade efter relationen så mycket. Det man måste inse är att det tar tid. Därför kunde mina känslor ibland lura mig. Att jag så gärna ville bli ihop med någon att jag trodde jag fick känslor, men jag hittade inte den personen som de klickade med.

  Så fort jag la hela stressen på hyllan så hittade kärleken mig. På Facebook av alla ställen. Träffades via en grupp för psykisk ohälsa, började prata som vänner och sen började vi ses. Det klickade och vi har varit ihop sen dess. Är sambos och ser en lång framtid tillsammans. Då vill jag framföra att de va så många gånger jag hade tanken att jag skulle bli singel för evigt. Trodde aldrig detta va möjligt för mig.

  De killar kan göra fel är att vara för på, de är även något tjejer kan göra fel naturligtvis. Men jag upplevde många gånger att en del valde mig som första bästa, och att dom inte hade tiden att prata och lära känna mig på djupet. Dom ville bara kramas och pussad vid dejt två. Sånt kan inte jag. Jag vill ha känslor för personen innan jag går vidare till det stadiet.

  Sen tror jag väl också att det som oftast gör att något inte går vidare är att kontakten bryts. Här är vi tjejer väldigt dumma och osäkra av oss. Vi vill att killen hör av sig då och då för att vi ska känna bekräftelsen att killen i fråga fortfarande är intresserad. Jag vågade aldrig vara den som hörde av mig först efter att man setts, för var livrädd för att vara klängig eller för på. Men det borde inte vara något fel att visa sitt intresse, oavsett vem som gör det. Desto snabbare man lägger korten på bordet desto snabbare kommer man vidare. Ingen mår bra av att gå och undra.

  Ge inte upp. Inget är omöjligt. Men bara för att du inte hittar rätt just nu, så betyder de inte att rätt person inte hittar dig. Sen leende, ödmjukhet, omtänksamhet och självförtroende är attraktivt.

  Stor kram och lycka till.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Jag känner igen i stort sett hela din berättelse. Skillnaden är väl bara att jag är tjej. Mitt problem var mycket att jag hade så brottom, stressen av att alla hade någon och att jag inte hade det pluss att klockan tickade och man inte blev yngre så att säga. Jag va på många dejter, alla via nätet. Jag hade kanske problemet av att jag va kär i kärleken. Dvs, längtade efter relationen så mycket. Det man måste inse är att det tar tid. Därför kunde mina känslor ibland lura mig. Att jag så gärna ville bli ihop med någon att jag trodde jag fick känslor, men jag hittade inte den personen som de klickade med. Så fort jag la hela stressen på hyllan så hittade kärleken mig. På Facebook av alla ställen. Träffades via en grupp för psykisk ohälsa, började prata som vänner och sen började vi ses. Det klickade och vi har varit ihop sen dess. Är sambos och ser en lång framtid tillsammans. Då vill jag framföra att de va så många gånger jag hade tanken att jag skulle bli singel för evigt. Trodde aldrig detta va möjligt för mig. De killar kan göra fel är att vara för på, de är även något tjejer kan göra fel naturligtvis. Men jag upplevde många gånger att en del valde mig som första bästa, och att dom inte hade tiden att prata och lära känna mig på djupet. Dom ville bara kramas och pussad vid dejt två. Sånt kan inte jag. Jag vill ha känslor för personen innan jag går vidare till det stadiet. Sen tror jag väl också att det som oftast gör att något inte går vidare är att kontakten bryts. Här är vi tjejer väldigt dumma och osäkra av oss. Vi vill att killen hör av sig då och då för att vi ska känna bekräftelsen att killen i fråga fortfarande är intresserad. Jag vågade aldrig vara den som hörde av mig först efter att man setts, för var livrädd för att vara klängig eller för på. Men det borde inte vara något fel att visa sitt intresse, oavsett vem som gör det. Desto snabbare man lägger korten på bordet desto snabbare kommer man vidare. Ingen mår bra av att gå och undra. Ge inte upp. Inget är omöjligt. Men bara för att du inte hittar rätt just nu, så betyder de inte att rätt person inte hittar dig. Sen leende, ödmjukhet, omtänksamhet och självförtroende är attraktivt. Stor kram och lycka till.

  Tack för ditt svar, är glad att du hittat någon bra!
  Känner inte att jag direkt riskerar att vara för på eftersom de aldrig svarar på det första meddelandet. Om det inte är att vara för på att skriva något i stil med “Hej, ser att du också gillar skräckfilmer. Sett någon bra senaste tiden?” Fast ska man isf skriva “Hej hur är det, eller vad gör du” och verkligen inte sticka ut alls.
  Låter som min idé att lägga allt på hyllan är den bästa lösningen. Då slipper jag tänka på det och händer det så händer det.

  Avatar

  Okey då förstår jag. Tjejer kan vara kalla: Jag tycker alltid man ska svara även om det bara är för att säga att man tyvärr inte vill starta en kontakt. Man vill ju ändå veta och slippa undra och vänta. Jag tycker de du skriver är helt korrekt, kan väl bara hända då att du skriver till fel personer. Otur helt enkelt. Men då är du bara värld bättre. Jag tror att alla är ämnad för någon era vägar har inte korsats än bara. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du hittar din rätta. För min del kan jag bara säga att de va värt all väntan, för de jag har nu är äkta. Anledningen för att de inte klickade för mig tidigare var för att jag skulle träffa han jag är med nu.

  Fokusera på att ta hand om dig och gör saker som får dig att må bra. Det är viktigt, de andra kommer falla på plats.

  Avatar
  Trådstartaren

  Okey då förstår jag. Tjejer kan vara kalla: Jag tycker alltid man ska svara även om det bara är för att säga att man tyvärr inte vill starta en kontakt. Man vill ju ändå veta och slippa undra och vänta. Jag tycker de du skriver är helt korrekt, kan väl bara hända då att du skriver till fel personer. Otur helt enkelt. Men då är du bara värld bättre. Jag tror att alla är ämnad för någon era vägar har inte korsats än bara. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du hittar din rätta. För min del kan jag bara säga att de va värt all väntan, för de jag har nu är äkta. Anledningen för att de inte klickade för mig tidigare var för att jag skulle träffa han jag är med nu. Fokusera på att ta hand om dig och gör saker som får dig att må bra. Det är viktigt, de andra kommer falla på plats.

  Tack, jag ska försöka ha tålamod och försöka tänka att de som inte svarar vill jag ändå inte ha kontakt med.

  Avatar

  Precis. Tänk så. Du är värd bättre

  Avatar

  Här är en till. 👋

  Jag resonerar väl att jag är den jag är och kan inte vara annat. Tycker inte andra om det så får det vara. Såklart anpassar jag mig något för helt sig själv kan man nog aldrig vara.

  Men mitt råd är att inte investera så mycket på en gång. Då känns det inget speciellt om det går åt pipan, man får se det lite som en intervju.  Det är lite lättsamt snack å så men sen är det ju dags att ses för att se om man klickar. Men man behöver absolut inte ha sex de första gångerna man ses. Jag vill veta om vi skulle kunna passa tillsammans och om vi funkar ihop. Om det är en bra person som vill lära känna en så respekterar de dig.

  Jag har inte så mycket att prata om som folk kan relatera till då jag varit sjuk så mitt andra råd (om du själv varit det) är att träffa någon som gillar samma intressen. Man fastnar annars i saker som andra kan tycka är för vardagligt att prata om. Jag ställer hellre frågor än att prata om mig själv. Jag vet inte hur man pratar om film och musik för jag kan inte så mycket om det.

  Sedan sitter jag aldrig och väntar för är det intressant så hör folk i regel av sig. Gör de inte det så går man vidare. Å man får räkna med att folk snackar med fler åt gången. Jag kräver inte att de ska säga att de inte vill prata mer för det märker man ändå.

   

  Avatar

  Jag börjar seriöst känna att det inte går att hitta någon för mig. Jag har inte direkt väldigt många vänner så inte ofta jag träffar nya människor heller, jag har väldigt svårt att prata med nya personer och känner mig oftast klumpig och svårt att prata med. Jag har provat en del online dejting, jag försöker enbart ta kontakt med dem som jag anser är i lagom ålder och som verkar ha liknande värderingar, intressen osv. Jag har kollat upp en del hur man bör inleda en konversation och framförallt vad man inte bör säga. Jag försöker att visa på att vi har liknande intressen eller intressera mig för något av deras intressen men får aldrig (fått 1 svar på kanske 25 tjejer den senaste månaden). Jag har försökt börja vänja mig och vara nöjd med tanken på att vara singel hela livet. Verkar vara mer hälsosamt att göra så än att banka huvudet i dejting muren. Vet inte vad jag ska göra. Vad är vanliga misstag killar gör som gör att tjejer inte svarar?

  För mig är det nog inte omöjligt att det blir så.

  Jag lyckas inte göra mig tillräckligt spännande och intressant. Inte tillräckligt att erbjuda. Är man för tillmötesgående kan man bli tagen föregivet och bli utnyttjad, men är man för neutral och återhållsam kan man skrämma bort folk. Hittar man ett bra läge där emellan är det bra utan att lämna ut sig för mycket och för tidigt.

  Avatar

  Har läst vad alla skrivit i den här tråden, och det första jag tänker på är hur synd det är att samhället är uppdelat på vad tjejer och killar förväntas göra och skriva när man vill träffa någon. T.ex att killar förväntas skriva först, varför är det så egentligen? Jag som tjej har skrivit först till några killar på tinder, och de blev chockade och några imponerade. Jag fattade ingenting, vad håller på att hända med samhället egentligen…. Vill man skriva först så ska man skriva först, punkt slut. Du kommer hitta den rätte, jag lovar!!

  Avatar

  Har läst vad alla skrivit i den här tråden, och det första jag tänker på är hur synd det är att samhället är uppdelat på vad tjejer och killar förväntas göra och skriva när man vill träffa någon. T.ex att killar förväntas skriva först, varför är det så egentligen? Jag som tjej har skrivit först till några killar på tinder, och de blev chockade och några imponerade. Jag fattade ingenting, vad håller på att hända med samhället egentligen…. Vill man skriva först så ska man skriva först, punkt slut. Du kommer hitta den rätte, jag lovar!!

  Varför finns det inget ställe för att ses irl på där det bara finns singlar. 🙄 Typ som en träff för flera. Det finns för – och nackdelar med allt. Ibland skulle en träff vara bra som omväxling.

  Avatar

  Hej,

   

  Jag tycker det bästa att göra är att träffa folk irl. Att man är ute på krogen eller någonstans där man pratar med personer. Då får man en bild av hur den personen är och om man kan vilja tänka sig ses igen. Att träffas via dejtingsiter eller Tinder känns som russian roulette, i vissa fall kan man klicka, men i de flesta fall gör man inte det. Jag har genomgått för många tråkiga Tinderdejter i mitt liv. Sen tror jag på att vara rak och ärlig. Är det något som känns fel, är det något som gnager en? Ta upp det, gäller även den andra personen.

  Jag har varit singel praktiskt taget hela mitt liv, utom ett väldigt kort förhållande för drygt 10 år sen. Jag är dock tjej, och har alltid tidigare tänkt: “Äsch, det löser sig, han kommer.”. Men det gör han inte… Räknade efter häromdagen hur många killar jag “seriöst” dejtat, och kommit fram till det var fyra. Och det har alltid slutat med ett krossat hjärta för min del. Jag träffar killar som antingen precis kommit ur ett långt, seriöst förhållande, eller de som inte vill “träffa någon just nu”. Jag är en “fin flicka” med dålig självförtroende och självkänsla. Utöver det har jag en otrygg ambivalent anknytning, vilket gör att jag kan vara rätt klängig. Och allt det i kombination är ju inte direkt toppen. Jag antar att killar märker om man har dålig självkänsla, och de dras inte till de tjejerna.

  Mina vänner har jag känt i evigheter, och där är 80% tillsammans, gifta och har i vissa fall barn. Via dom har jag inget hopp om att hitta någon. Tinder och dejtingsiter värdelösa, och de killar jag träffat där har inte varit de bästa eller nog intressanta. Min negativa inställning, som kanske går att tyda i det här inlägget, hjälper väl inte heller till. Jag har nog blivit bitter över att aldrig träffa någon och se alla andra bli lyckliga med underbara män.

  Så jag har gett upp, jag tvivlar starkt på att det finns någon därute för mig. Jag kommer aldrig träffa rätt kille.

  Avatar

  Precis! Tänk så. Dom är inte värda dig

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.