Hem > Forum > Relationer > Sambo med livskris.

Sambo med livskris.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej. Jag är en man i 40 års åldern och har levt med min fru ca 11 år vi har 3 barn och levde tills för några månader ett normalt liv. Min fru har nu drabbats av depression och börjar att prata om skilsmässa. Hon har sedan snart två veckorsedan börjat med ssri och jag tycker att hon verkar lite bättre i sitt mående. Dock har hon under senaste veckorna helt stängt av sitt känsloliv och visar ingenting. Hon tar inte i mig och när de dåliga perioderna kommer låser hon in sig och spelar tv spel med kompisar och då låter hon helt normal. Även barnen börjar märka att något inte är som det ska och jag kan inte nå fram till henne. Hon verkar befinna sig i något slags livskris. Någon som har råd att ge?

    Kanske ni kan börja i parterapi? Vad jag förstått kan parterapi i ett tidigt skede göra att relationen överlever och där ärren mellan varandra kanske inte hunnit bli så stora? Livskriser kan väl ofta bero på att man inte känner sig motiverad längre att leva det livet som man tidigare gjort, att ens liv står en upp i halsen, och så vill man börja göra förändringar för att kunna andas lite lättare igen? Här tänker jag att det är viktigt att ni finner varandra – att hon känner att du är en positiv kraft i hennes liv. Någon hon inte vill leva utan. Det är svårt att svara på inlägg när man vet så lite om situationen som ofta ju är mycket mer komplexa så ta det jag skriver nu med med en nypa salt. Parterapi hur som helst är en tanke jag får när jag hör ord som skilsmässa och livskris.

     

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.