Hem > Forum > Relationer > Relationer i tonåren

Relationer i tonåren

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 13 totalt)
12
 • Hej

  Jag är så jävla omogen och ensam men har nyss hittat en 14 åring som jag verkar trivas med som KOMPIS. Men problemet är att jag är född 2001 och hon 2005. Är detta fel och vad tror du hennes föräldrar tycker??

  Det är extremt svårt att svara på. Det beror på hur hennes föräldrar är och vilket förtroende de har för sin dotter. Litar de på hennes omdöme så är det nog rätt lugnt, men om hon är en sån tjej som inte går att lita på så lär de nog inte gilla tanken på att hon umgås med en kille som är/blir 18. Tycker du borde välja att träffa hennes föräldrar om du inte redan gjort det för att visa att du inte försöker smyga runt dem och verkar ha ”fel avsikter” med henne.

  Trådstartaren

  Det är extremt svårt att svara på. Det beror på hur hennes föräldrar är och vilket förtroende de har för sin dotter. Litar de på hennes omdöme så är det nog rätt lugnt, men om hon är en sån tjej som inte går att lita på så lär de nog inte gilla tanken på att hon umgås med en kille som är/blir 18. Tycker du borde välja att träffa hennes föräldrar om du inte redan gjort det för att visa att du inte försöker smyga runt dem och verkar ha ”fel avsikter” med henne.

  Jo det förstår jag. Men jag resonerar det som att unga i tonåren är långt från att bli färdigutvecklade då det är vetenskapligt bevisat att man är full mogen vid 24-25 års ålder. Jag går liksom i skolan och har liksom samma intressen som jag hade för 5 år sedan. Alla är ju olika mogna för olika åldrar och om vi ska följa normen så är väl jag ganska omogen för min ålder. Jag själv ser det inte som ett problem men jag är ju främst orolig för vad andra tycker.

  Det verkar som att människor har ett större problem med att en 14-15 åring är kompis med en 17-18 åring än att en 18 åring har ett förhållande med en 68 åring.

  Jag har liksom kusiner i den åldern och vi har väldigt kul ihop då jag inte kollar på åldern som ett hinder. Varför ska liksom det år man var född hindra en för att ha kul. Jag skulle ifrågesätta denna situation om det var en 30 åring och en 8 åring men i detta fall förstår jag inte varför folk inte tycker det är acceptabelt. Jag har liksom aldrig haft problem med någon, hamnat i bråk, aldrig haft bra kompisar etc

  Jo det förstår jag. Men jag resonerar det som att unga i tonåren är långt från att bli färdigutvecklade då det är vetenskapligt bevisat att man är full mogen vid 24-25 års ålder. Jag går liksom i skolan och har liksom samma intressen som jag hade för 5 år sedan. Alla är ju olika mogna för olika åldrar och om vi ska följa normen så är väl jag ganska omogen för min ålder. Jag själv ser det inte som ett problem men jag är ju främst orolig för vad andra tycker. Det verkar som att människor har ett större problem med att en 14-15 åring är kompis med en 17-18 åring än att en 18 åring har ett förhållande med en 68 åring. Jag har liksom kusiner i den åldern och vi har väldigt kul ihop då jag inte kollar på åldern som ett hinder. Varför ska liksom det år man var född hindra en för att ha kul. Jag skulle ifrågesätta denna situation om det var en 30 åring och en 8 åring men i detta fall förstår jag inte varför folk inte tycker det är acceptabelt. Jag har liksom aldrig haft problem med någon, hamnat i bråk, aldrig haft bra kompisar etc[/quote]m jag verkar trivas med som KOMPIS. Men problemet är att jag är född 2001 och hon 2005. Är detta fel och vad tror du hennes föräldrar tycker??[/quote]

  God kväll här på MiND Forumet.

  Har läst alla ovan skrivelser/inläggen i detta känsloämne som jag tycker personligen är ”tabub” belagt ämne som måste komma upp på kartan.

  Jag blev väldigt kär i en äldre kvinna som kändes som ”the only one” och det hängde på ålderskillnaden, jag 34+ och 65 åriga unga kvinnan jag än har kvar känslor för henne.

  Jag saknar henne något fruktansvärt mycket varje dag som går…

  Det är långt ifrån lätt…

  PS: Ta en diskussion med hennes föräldrar, är nog det enda som skulle försöka mig på och se vart nästa steg leder osvsett vänskapsrelation etc … DS

  m jag verkar trivas med som KOMPIS. Men problemet är att jag är född 2001 och hon 2005. Är detta fel och vad tror du hennes föräldrar tycker??

  God kväll här på MiND Forumet. Har läst alla ovan skrivelser/inläggen i detta känsloämne som jag tycker personligen är ”tabub[/quote]

  Vad pratar du om?

  Jo det förstår jag. Men jag resonerar det som att unga i tonåren är långt från att bli färdigutvecklade då det är vetenskapligt bevisat att man är full mogen vid 24-25 års ålder. Jag går liksom i skolan och har liksom samma intressen som jag hade för 5 år sedan. Alla är ju olika mogna för olika åldrar och om vi ska följa normen så är väl jag ganska omogen för min ålder. Jag själv ser det inte som ett problem men jag är ju främst orolig för vad andra tycker. Det verkar som att människor har ett större problem med att en 14-15 åring är kompis med en 17-18 åring än att en 18 åring har ett förhållande med en 68 åring. Jag har liksom kusiner i den åldern och vi har väldigt kul ihop då jag inte kollar på åldern som ett hinder. Varför ska liksom det år man var född hindra en för att ha kul. Jag skulle ifrågesätta denna situation om det var en 30 åring och en 8 åring men i detta fall förstår jag inte varför folk inte tycker det är acceptabelt. Jag har liksom aldrig haft problem med någon, hamnat i bråk, aldrig haft bra kompisar etc

  Mjo det är en viss häxjakt när det gäller killar som umgås med tjejer med den åldersskillnaden. Särskilt om de fortfarande går i högstadiet.
  Är det någon som sagt något emot din situation? Förutom Pink Soqaci där uppe som försöker skriva fin svenska men istället gör sig halvt oförståelig. Verkar som hen iaf vill mena på att det du gör är tabu.

  Trådstartaren

  m jag verkar trivas med som KOMPIS. Men problemet är att jag är född 2001 och hon 2005. Är detta fel och vad tror du hennes föräldrar tycker??

  God kväll här på MiND Forumet. Har läst alla ovan skrivelser/inläggen i detta känsloämne som jag tycker personligen är ”tabub” belagt ämne som måste komma upp på kartan. Jag blev väldigt kär i en äldre kvinna som kändes som ”the only one” och det hängde på ålderskillnaden, jag 34+ och 65 åriga unga kvinnan jag än har kvar känslor för henne. Jag saknar henne något fruktansvärt mycket varje dag som går… Det är långt ifrån lätt… PS: Ta en diskussion med hennes föräldrar, är nog det enda som skulle försöka mig på och se vart nästa steg leder osvsett vänskapsrelation etc … DS[/quote]

  Menar du att det bör vara förbjudet för någon som är född 2001 att vara vän med någon 2005? Snälla resonera varför

  Mjo det är en viss häxjakt när det gäller killar som umgås med tjejer med den åldersskillnaden. Särskilt om de fortfarande går i högstadiet. Är det någon som sagt något emot din situation? Förutom Pink Soqaci där uppe som försöker skriva fin svenska men istället gör sig halvt oförståelig. Verkar som hen iaf vill mena på att det du gör är tabu.

  God kväll här på MiND Forumet igen.

  * NEJ, jag menar att detta är tabu-klassat ämne i Samhället och att kärlek eller vanlig vänskap får stryka på foten… Långt ifrån lätt…

  * Hoppas ni alla på MiND Forumet förstår mig nu…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Jo det är en viss häxjakt när det gäller killar som umgås med tjejer med den åldersskillnaden. Särskilt om de fortfarande går i högstadiet. Är det någon som sagt något emot din situation? Förutom Pink Soqaci där uppe som försöker skriva fin svenska men istället gör sig halvt oförståelig. Verkar som hen iaf vill mena på att det du gör är tabu.

  Vi har nyss lärt känna varandra. Men det gör mig verkligen sårad hur folk kan döma en för ens ålder och hindra en från att ha roligt med varandra. Varför dömer alla en utifrån en ålder och lägger mest fokus på det? Det är ju lagligt såklart men samhällsnormen säger ju att det är omoraliskt vilket vi båda blir djupt påverkade av. Man finner inga reaktioner om man ser två tonåringar med en viss åldersskillnad som är ute på stan eller spelar tennis tillsammans. Men så fort man får reda på åldern blir den äldre kallad för pedofil och utnyttjare. Det är en av anledningarna till varför jag har djupa självmordstankar; för att samhället vi lever i är så himla idiotiskt.

  Man å andra sidan kan det vara acceptabelt för en 18 åring att ha ett FÖRHÅLLANDE med någon som är 40-60 år

  Avatar

  JAG förstår inte varför man inte kan vara tillsammans över åldersgruppen. Jag kan prata med folk i alla åldrar. Vi är ju alla människor. Har man levt länge så har man  passerat många åldrar och förstår hur man tänker i olika livs faser.  Jag gjorde självmordsförsök som ung och nu förstår jag hur dumt det var…idag skulle jag inte chansa kring liv och på det sättet. Idag skulle jag välja det som är säkrast. Och framför allt vänta och se. Leva igenom ångesten först. Men som ung gör man många beslut som man aldrig gör när hjärnan mognat. Men jag kan förstå känslan när jag var ung ångesten tog över totalt, det var svårt  att se att saker kommer ändras .Är ni kompisar eller har ni ett sexuellt förhållande? Det kan vara olagligt om du är 18 och har sex med någon under 15 år. Men det behöver inte vara det om det är uppenbart att båda verkligen vill ha en relation med sex.det bedöms från fall till fall.

  Trådstartaren

  JAG förstår inte varför man inte kan vara tillsammans över åldersgruppen. Jag kan prata med folk i alla åldrar. Vi är ju alla människor. Har man levt länge så har man passerat många åldrar och förstår hur man tänker i olika livs faser. Jag gjorde självmordsförsök som ung och nu förstår jag hur dumt det var…idag skulle jag inte chansa kring liv och på det sättet. Idag skulle jag välja det som är säkrast. Och framför allt vänta och se. Leva igenom ångesten först. Men som ung gör man många beslut som man aldrig gör när hjärnan mognat. Men jag kan förstå känslan när jag var ung ångesten tog över totalt, det var svårt att se att saker kommer ändras .Är ni kompisar eller har ni ett sexuellt förhållande? Det kan vara olagligt om du är 18 och har sex med någon under 15 år. Men det behöver inte vara det om det är uppenbart att båda verkligen vill ha en relation med sex.det bedöms från fall till fall.

  Nej absolut inget förhållande och verkligen inte sex! Vi är bara kompisar som har samma intressen och har kul tillsammans. Men det får mig att kännas som en idiot för att jag umgås med någon yngre än mig tack vare alla samhällsnormer som byggts upp. Förstår du vad jag menar?

  Avatar

  Nej absolut inget förhållande och verkligen inte sex! Vi är bara kompisar som har samma intressen och har kul tillsammans. Men det får mig att kännas som en idiot för att jag umgås med någon yngre än mig tack vare alla samhällsnormer som byggts upp. Förstår du vad jag menar?

  Då förstår jag! Jag kan inte se något som helst fel i eran vänskap.Skulle vara jätteglad om jag hittade någon att ha kul med. Finns en tjej i närheten där jag bor som är 25 år yngre som jag kan tänka mig vara kompis med för att vi har lite samma intressen. Men så blir det inte för hon har redan många vänner. Vet inte om just hon stör sig på åldern men vet att många andra redan från början ställer in sig på att man inte kanbli vänner pga stor åldersskillnad. Tråkigt!

   

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 13 totalt)
12

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.