Hem > Forum > Relationer > Psykisk misshandel narcissism gaslightning

Psykisk misshandel narcissism gaslightning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Min far har i över  tio års tid misshandlat min mamma psykiskt.

    orkar faktiskt inte dra den långa historian men jag fanns där och såg/ hörde , dag ut och dag in, när jag fortfarande bodde hemma hos dem.

    och nu har den jävla fitt idioten ( min far) manipulerat mig ,ändrat sitt beteende, och jag vill för min mammas skull ( dem är gifta) att det ska fortsätta vara lugnt , och nu har jag börjat IFRÅGASÄTTA  mina egna upplevelser fast jag VET att det var psykisk misshandel. Jag VET att det var det ok!!??

    min mamma grät, hon stack fingrarna i halsen , jag vet att hon mådde dåligt . Det var G A N S K A uppenbart om man säger så.
    Ett  exempel: hon är glad och pappa säger då nåt tyket för att trycka ner henne, varpå hon blir tyst och då frågar han varför hon är på dåligt humör.

    vad hon än gjorde var det fel. En gång blev hon så arg att hon sa släpp av mig! När vi åkte bil.
    han gjorde så att hon blev på dåligt humör, och då använde han det som en ursäkt att få gorma och gapa på henne.

    detta är bara ett litet litet utdrag ur de cirka tio åren, och nu har jag börjat ifrågasätta det. Liksom ursäkta honom . Han var nog stressad, fast jag VET att det bara var ren djävulskap.

    han brukar säga till mig” ja man vet aldrig vad som händer bakom stängda dörrar” och ”vet du vad gaslightning är? ” ja sa jag

    men det är ju bara för att förvirra!!  Man tänker då Han som pratar om det kan ju inte vara ” förövare ”.  Han vill förvirra!!

    jag har blivit totalt manipulerad han vill att jag ska tycka illa om min mamma …

    Fan för att ha en sån förälder

     

    Ja, fan för det.

    Jag tror att längtan efter en förälder gör en extra sårbar för gaslightning, i alla fall upplever jag det så. Man vill så gärna att allt ska vara bra. Det är också svårt för hjärnan att foga samman en person som i ena stunden kan vara snäll för att i nästa vara så fruktansvärt elak. Jag tror att det gör att man lätt ifrågasätter sina minnen osv. trots att man egentligen vet hur det ligger till.

    Något som har hjälpt mig är just att påminna mig om att en person kan vara både snäll och elak, att det ena inte utesluter det andra. Sen har jag med åren också börjat förstå hur personen ifråga fungerar och det har hjälpt enormt.

    Vet inte vad jag ska säga mer än att du inte är ensam. Styrkekram <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.