Hem > Forum > Relationer > Porranvändning

Porranvändning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har varit tillsammans med min man i 17 år och upptäckte igår att han använder porr. Jag förstår att det är väldigt vanligt och tanken har slagit mig förut, speciellt då vi varit tillsammans sen vi var tonåringar. Men jag har nog ändå trott att han inte använder porr och blev väldigt chockad och känner mig ledsen och besviken för det känns som att min bild av honom har förändrats.

  Vi kunde ha ett bra samtal om det igår och han säger att det något han skäms över och inte vill fortsätta med egentligen, men har svårt att sluta med även om det inte händer så ofta. Jag vill inte skuldbelägga honom för jag förstår att majoriteten av män ser på porr men jag har väldigt svårt för porrindustrin då många far illa i den och det gör mig ledsen att veta att min man är en del av dem som tar del av den.

  Jag försöker tänka att det här är något som egentligen inte har med vår relation att göra och att alla människor har rätt till ett sexliv på egen hand också men jag är rädd för att jag ska se på honom på ett annat sätt som kommer påverka vår relation negativt. Någon som har liknande erfarenheter?

  Jag har levt med en man som tittade på porr och för honom var det ett beroende. Tyvärr blev det värre och värre och han vägrade att söka hjälp. Droppen blev när jag såg vilka kategorier av porr han hade i sin sökhistorik. Våld. Detta var inte enda anledningen till att jag lämnade honom men en starkt bidragande faktor.

  Hade jag varit du så hade jag fortsatt den dialog ni har. Ofta kan ju porrtittandet ersättas av något annat. Jag hade också försökt förstå vad han söker i porren. Är det ett tidsfördriv, en ångestdämpare eller ett sätt att få utlopp för något han saknar. Hur omfattande är det? Vad kan han/ni göra för att bromsa detta. Barnfilter?

  Din icke dömande attityd är en stor tillgång. Jag hoppas det löser sig till det bästa. /Anna

   

  Hur har det gått för er?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.