Hem > Forum > Relationer > Orkar inte med vännens sambo

Orkar inte med vännens sambo

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har en vän som jag inte har känt jättelänge (vi är inte så nära än) men som jag trivs bra tillsammans med. Dessvärre står jag inte ut med hens sambo. Detta gör att det känns jättejobbigt när min vän föreslår att vi ska träffas hemma hos hen, för sambon är oftast hemma när jag kommer. Då hänger hen alltid med mig och min vän, från det att jag kommer till det att jag går. Detta hade kunnat vara riktigt trevligt, om det inte hade varit för att vederbörande pratar oavbrutet och ofta om ämnen som inte alls intresserar mig. Alternativt om ämnen som intresserar mig, men där jag inte har ett alls lika <i>enormt </i>intresse som denna person har. Denna person vill väldigt gärna berätta allt in i minsta detalj, ungefär som killarna i “The Big Bang Theory”. Personen är dessutom väldigt intensiv i sitt sätt att vara. Allt detta gör att jag blir heeelt slut efter att ha umgåtts några timmar med denna person. Jag är själv introvert och har dessutom låg energinivå, så efter att ha umgåtts med denna person behöver jag oftast flera dagars återhämtning. Konsekvensen av att gå hem till min vän brukar tyvärr bli att jag avstår från andra aktiviteter dagarna efter (vilket ibland skapar stress) eftersom jag blir fullständigt slutkörd av att umgås med vännens sambo. Detta känns så tråkigt, när det egentligen skulle kunna vara jättemysigt att umgås hemma hos vännen. Men jag orkar verkligen inte med sambon. Dessutom är det ofta svårt att komma iväg därifrån i rimlig tid, eftersom sambon tenderar att ha tusen saker att visa och berätta om…

  Jag tycker att det är så svårt att veta hur jag ska göra när vännen vill träffas hemma hos hen. Jag kan ju inte gärna säga att jag inte orkar med hens sambo… Hur skulle ni andra ha gjort?

  Avatar

  Hurdan vänskap känns det här som? Är det en person som du kan berätta om din energilöshet? Du behöver ju inte nämna sambon som orsak – bara förklara att det är jobbigt med många människor på en gång?

  Fråga om din väns sambo alltid pratar så här – eller är det så att hen försöker vara artig mot dig och det blir fel. I så fall kan man nog rätta till det.

  Kanske kan du säga att du har svårt att träffa flera personer på en gång och det är därför jobbigt när din väns sambo är hemma?

  Ett tips är att om du gör besök hos vännen säg redan innan du kommer att du ska gå ett visst klockslag – och så kan du ursäkta dig och lämna just när då och inte senare. Folk brukar inte ta illa upp om jag säger innan att jag ska lämna festen, besöket eller vad det är nu är som jag gör för tillfället. Orkar du med sambon en timme så ska du lämna stället efter en timme för att förlora för mycket kraft. Kanske funkar det för dig med.

  kram

  Avatar
  Trådstartaren

  Hurdan vänskap känns det här som? Är det en person som du kan berätta om din energilöshet? Du behöver ju inte nämna sambon som orsak – bara förklara att det är jobbigt med många människor på en gång? Fråga om din väns sambo alltid pratar så här – eller är det så att hen försöker vara artig mot dig och det blir fel. I så fall kan man nog rätta till det. Kanske kan du säga att du har svårt att träffa flera personer på en gång och det är därför jobbigt när din väns sambo är hemma? Ett tips är att om du gör besök hos vännen säg redan innan du kommer att du ska gå ett visst klockslag – och så kan du ursäkta dig och lämna just när då och inte senare. Folk brukar inte ta illa upp om jag säger innan att jag ska lämna festen, besöket eller vad det är nu är som jag gör för tillfället. Orkar du med sambon en timme så ska du lämna stället efter en timme för att förlora för mycket kraft. Kanske funkar det för dig med. kram

  Jo, min vän vet om att jag har låg energinivå. Att jag tycker att det är jobbigt att umgås med flera personer på en gång vet hen också om, men hen vet samtidigt att “flera” för mig betyder fler än tre personer. Att umgås med två personer samtidigt är normalt sett inga problem för mig och det vet min vän om. Så jag kan nog inte skylla på att jag inte fixar att umgås med två personer samtidigt.

  Däremot skulle det nog kunna funka att säga att jag måste gå vid ett visst klockslag. Det ska jag prova vid tillfälle. Just nu är jag dock inne i en period där jag har mycket annat att tänka på, och som stressar och oroar mig, så jag orkar inte träffa den där sambon alls. Jag skjuter upp det, helt enkelt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.