Hem > Forum > Relationer > Öppen relation?

Öppen relation?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej! Är ny till det här med att behöva stöd eller söka hjälp, och allt började för någon vecka sedan när min flickvän som varit med mig i snart 1 år tog upp att hon vill kunna ha friheten att ligga med andra utan att förstöra våran relation, detta är tydligen viktigt för henne och jag är glad att hon är ärlig.

  Men jag skulle ljuga om jag sa att jag kunde förstå riktigt varför? Jag har aldrig kännt behovet av samlag med någon annan än min partner och försöker nu begripa vad detta skulle innebära för oss, det är tufft.

  Hon verkar mena på att jag är fortfarande hennes pojkvän, den enda som har den rollen och det är speciellt, att andra människor skulle inte byta bort mig eller ens vara ”hot” för dom är bara sex, inget djupare än så

  Jag har som sagt svårt att förstå detta men jag försöker verkligen, vill självklart inte göra slut med henne men är rädd att detta kanske är något jag inte klarar av

  Om det ska fungera krävs väldigt mycket respekt, tillit, ordentliga regler vad som gäller med andra människor och vi kommer behöva göra detta tillsammans om det ens ska ha hopp om att fungera överhuvudtaget.

  Det är väldigt mycket i huvudet och det är jobbigt, är rädd att förlora personen jag älskar och har älskat i snart 12 månader, om jag inte älskade henne såhär mycket skulle jag inte ens underhålla idén eller försöka förstå och jobba på det, hoppas hon förstår att jag inte bara kan godkänna detta bara sådär utan att vi behöver tid för det, hoppas jag är värd att vänta på, jag menar om hon inte ens kan ge mig tid att svälja frågan kanske det är bäst att det tar slut även om det skulle förstöra mig ett bra tag

  Jag hoppas hon ser att jag försöker, men att detta är svårt för mig, vet inte ens om jag kommer klara det, men jag försöker förstå och ställa frågor, sätta klara regler för vad som inte är okej om vi ska få det att fungera, och om det inte fungerar för henne så antar jag att vi helt enkelt inte riktigt var gjorda för varandra

  Jag vet inte vad jag behöver, men jag behöver hjälp

  Avatar

  Det här måste vara otroligt förvirrande.

  Jag har verkligen inga råd.. däremot så vet jag att det finns diskussioner om det här ute på nätet där man kan få mer förståelse över situationen. Finns många saker att ta hänsyn till. Däremot är det ditt liv och du som ska leva med beslutet så det är en diskussion ni borde ha under en längre tid innan hon agerar.

  Jag kan tänka mig att när kärleken är så stark och man kan känna att personen man är med har en annan syn på sex så kan det funka. Har hört att det räddat förhållanden. Men det har varit mycket längre förhållanden.

  Det är också en enorm respekt inför dig som behöver tas. Är ni unga och hon ännu inte utforskat tillräckligt så finns det kanske skäl att hon kommer med detta nu efter år ihop men annars tycker jag att detta ska diskuteras när man börjar träffas från start.

  När ni har sex kanske ni tillsammans kan försöka se vad hon saknar. Ta diskussioner efteråt och innan. Kanske du kan ge henne det? Kanske ni kan rollspela, ha sex på andra ställen än hemma, ha en trekant?

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.