Hem > Forum > Relationer > När kärlek gjorde oss blinda

När kärlek gjorde oss blinda

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Nu i efterhand tänker man tillbaka och undrar…när kärleken slutade och våldet började. 

  Jag pratar inte om våldet som i en film där det stänker blod, människor är blåslagna av knytnävar och grova överfall och ditt liv står på tur. Det är våld, också när du inte klarar av att vara ärlig längre, när lögner tar plats,när undvikande beteende växlar med agressiva ord och nedlåtande attityder som hela tiden signalerar “Du duger inte” eller “Stick härifrån jag orkar inte se dig!” och ni krockar i alla osynliga väggar båda ställer upp i sitt undermedvetna. Känner du igen?

  Och slagen om de kommer, de är lösa nästan inga slag alls, ett knappt slag typ av slag.

  Blickar av vrede, som du ser att de vill bara förgöra dig där och då i stunden, för en blick av hat är svårt att ta fel på. Och de skrämmer.

  Sms av orden “din värdelösa äckliga människa du gör ingenting du tänker bara på dig själv du lämnar mig ensam du bara förstör och roar dig knarkar ner allt vi är du älskar alla mer än mig,knarket är närmare dig än jag, du är det värsta i mitt liv jag förstår att dina ex lämnade sid” och av en karaktär som bara också lyser:  h a t

  Känner du igen? Eller sms på sms på sms på sms på sms  på sms som pansarvagnar med skott en efter en, hur du intensivt maler ner en person, till att bli ingenting alls. För att du inte visste, för att du trodde att.., för att du var rädd att..,men det var bara på text, det var inget du menade. Nej. Inget du menade. Men om du sa allt du skrivit till din bästa vän, öga mot öga, medan hon kör bil medan hon är på fest medan hon är på jobbet så sitter du där och SÄGER smsen högt. Förstår du då att dina ord är lika mycket ord vare sig i uttal, eller text, och lika mycket våld, och olagligt,som om du gjorde varje sms bubbla till en fysisk utskällning. Psykisk misshandel. Grov psykisk misshandel.

  Det här är våld i en relation. Det här kan göra att människor tar sina liv. Det här är inte lagligt och det är högst farligt för människor att både vara i, eller utföra .

   

  Lek inte med elden, om du inte vill ge dig brännskador för livet .

  Vid minsta antydan till våld .

  Gå. Åk bort en helg. Åk iväg till familjen. Ta in på hotellet. Sov i bilen. Men ta distans – du markerar att gränsen är vid nervärderande sms, ord, hatiska blickar, nedlåtande attityd. Något av dessa är ALLTID allvar. Lika mycket som det som hotar och skrämmer dig så att DU inte känner igen dig själv också betyder ta distans.

   

  Det här är mitt bagage. Du tror att våld är något annat när du redan är i det. Så tänk efter och våga ta distans. Du kommer bara ångra att du inte gick vid första magkänslan, första känslan att du är hotad skräms eller inte så mycket värd och att detta gör dig annorlunda, avvikande, rädd, eller agressiv / hämndlysten. Och märker du att du är den med våld, ska du OCKSÅ gå. Om någon av er märker något av detta,

  Ta distans – bästa räddningen du någonsin kommer veta av för dig själv och din partner, för ingen förtjänar att vara i våld.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Avatar

  Nej sannerligen inte  – hoppas du surfar runt bland trådarna här och stöttar dem som behöver stöd av människor i din situation.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.