Hem > Forum > Relationer > När folk antar saker om en

När folk antar saker om en

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Nån mer än jag som är irriterad och fruktansvärt trött på folk som tar saker om en för givet och sedan pratar och agerar som att det ÄR så, trots att man aldrig sagt det och de  inte ens frågat om det stämmer?

  Alltså inte att det är något illa menat från deras sida, men ändå.. Jag är så himla less på det beteendet!

  Kan ge NÅGRA  exempel från mitt liv då jag råkat ut för det. Men bara några! Finns ett 50-tal situationer till…

  *Hade en person i min närhet som var otroligt stöttande när jag och ett ex höll på och strulade fram och tillbaka. Jag mådde väldigt dåligt för jag var fortfarande väldigt kär i honom, och jag anförtrodde personen typ allt. Vid ett tillfälle nämnde personen nånting om att det tog extra hårt på mig eftersom han varit min första pojkvän. !!!  Vilket inte var sant!  Jag hade haft pojkvänner innan jag hade honom! Hade dock aldrig nämnt det för personen, vi hade inte känt varann så jättelänge så denna person kunde inte veta heller. Varför tog personen bara för givet att jag inte haft någon annan pojkvän före?!

  * En manlig kontaktperson till mig på ett boende.. Han var jättebra och jättesnäll och det funkade bra oftast. Men en gång när vi satt och diskuterade smink och skönhet så säger han: ”ja du sminkar dig ju varje dag” !!!  Och grejen var att jag ALDRIG visat mig MED smink för honom! Hade alltid varit helt osminkad när vi setts! ”Nej jag sminkar mig sällan!” svarade jag, vilket var sant. ”Jo men oftast är du sminkad!” sa han då. Och så log han. Jag blev så paff så jag sa inget mer. Asså shit värsta komplimangen!! 🤓🙈😹 Han tyckte förmodligen att jag såg j-ligt bra ut! Fast jag kan ändå inte låta bli att irritera mig över att han satt och TALADE OM för mig att jag oftast hade smink på mig, när jag själv visste att han aldrig ens sett mig sminkad.

  * En kvinnlig myndighetsperson jag hade bra och tät kontakt med under en längre period:  ”Du har ju satsat på att plugga väldigt hårt eftersom du inte har haft så många vänner under uppväxten”.  Hon sade det på ett vänligt och positivt sätt, och denna kvinna gjorde mer för mig än vad någon annan professionell gjort, hon var helt underbar!  att jag inte hade många vänner under uppväxten är sant. Men det där att jag pluggat hårt..?? Jag fattar inte vad hon fick det ifrån?!

  * Bara för att jag är kvinna och menstruerar så tas det ofta för givet att jag får mensvärk en gång i månaden! Jag vet hur mensvärk känns, har fått det ett fåtal gånger i mitt 41-åriga liv! Oftast känner jag inget alls i magen under mensen!  Dock har jag lidit av IBS i perioder, och jag har beklagat mig för tex tjejkompisar eller sjukvården: ”Jag har så ont i magen idag!”. Ingen har frågat varför jag har det, utan tagit för givet att jag haft mensvärk!!

  Dela gärna med er av era erfarenheter av detta ämne; vore skönt att få veta att det inte bara är jag som blir missförstådd hela tiden! Detta var som sagt endast några exempel av väldigt många!

   

   

  Jag tänkte öppna en kiosk, för länge sedan. Och Morsan skulle få jobba där, var det tänkt. Jag jobbar inte gratis, sa hon då. Men det har Jag aldrig sagt heller.

  Eller om Jag skulle köra bil, säger någon. Du har inget körkort?

  Var får dom allt ifrån?

  Trådstartaren

  Ja jag undrar också var de får allt ifrån? Kan du också tycka att det är kränkande att folk uttalar sig och påstår saker utan att ha tagit reda på vad som stämmer?

  Trådstartaren

  Ingen mer som vill dela med sig av fördomar ni råkat ut för om er själva?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.