Hem > Forum > Relationer > Min partner har varit otrogen

Min partner har varit otrogen

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • 1,5 års långt förhållande och sedan trillar det in en tjej i min Messenger som börjar sitt meddelande ”jag hoppas jag har fel” och berättar att hon har varit tillsammans (eller dejtat, det hela är oklart faktiskt) i 5 månader tillbaka on and off, och de sågs senast i lördags.

    Hon var snäll nog och gav mig alla printscreens hon kunde som bevis. Hon gav mig hennes nummer så jag kunde ringa och ställa mina frågor.
    Jag fick hennes adress. Hon hade hittat min instagram och konfronterat honom. Han hade efteråt blockat hennes instagram på min mobil.

    Nu står jag här. Hopplöst kär och förälskad fortfarande i någon som har ljugit mig rakt upp i ansiktet. Som erkänner att han varit hemma hos henne och haft sex för att sen komma hem och titta mig i ögonen och säga ”jag älskar dig så jävla mycket”.

    Jag önskar att jag hatade honom. Att jag var arg. Men tårarna bara rinner så kinderna brinner och ögonlocken gör ont. Jag älskar honom så mycket. Och han är fortfarande en trygghet som jag aldrig någonsin har upplevt. Men vad finns det för chans att detta inte kommer hända igen?

    Man känner ju till ”once a cheater, always a cheater” men finns det någon där ute som har fått det att fungera efteråt?

    Han har sagt att han inte gjort det för att det finns mindre känslor för mig, eller framtiden med mig har förändrats. Utan att han behövde bekräftelse för att jag blev osäker i min kropp och nekade sex.

    Men jag känns tom just nu. Som att han tagit mig själ och dragit ut den ur min kropp. Finns det hopp? Finns det någon som fått det att fungera efter en otrohet? 

    Det låter verkligen som en väldigt svår och smärtsam situation du befinner dig i. Att upptäcka otrohet kan vara en enormt förlamande och förvirrande upplevelse, och det är helt normalt att känna sig överväldigad av känslor.

    När det gäller möjligheten att återuppbygga förtroendet och fortsätta förhållandet efter otrohet, är det inte en lätt väg att gå. Det är möjligt, men det kräver mycket arbete, ärlighet och kommunikation från båda parter. Först och främst är det viktigt att ge dig själv tid att bearbeta dina känslor och att inte tvinga dig själv att fatta några snabba beslut.

    När du känner dig redo att utforska möjligheten att fortsätta förhållandet är det avgörande att ni båda är villiga att ta itu med de underliggande orsakerna till otroheten. Det kan vara bristande kommunikation, bristande tillit, eller personliga problem som behöver adresseras.

    Kommunikationen mellan er måste vara öppen, ärlig och djupgående. Det handlar om att förstå varandra, att lyssna på varandras känslor och att arbeta tillsammans för att hitta lösningar. Att gå i parterapi kan vara till stor hjälp för att hantera dessa svåra frågor på ett konstruktivt sätt.

    Samtidigt är det viktigt att du tar hand om dig själv och dina egna behov. Du förtjänar att vara i ett förhållande där du känner dig respekterad, älskad och trygg. Om du finner att du inte kan återuppbygga förtroendet eller om du inte känner att förhållandet är hälsosamt för dig längre, är det viktigt att du ger dig själv tillstånd att gå vidare.

    Det finns ingen enkel eller universell lösning på sådana här situationer, och det är helt normalt att vara osäker och förvirrad. Ta dig tid att reflektera över vad som är bäst för dig och din välmående på lång sikt. Oavsett vad du bestämmer dig för, förtjänar du att vara omgiven av kärlek och respekt!
    Stor kram!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.