Hem > Forum > Relationer > Kontrollerande mor eller är det jag som har fel

Kontrollerande mor eller är det jag som har fel

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • hej

  Jag har bott med min mor tills jag fyllt 18, och nu känner jag att hon mer och mer vill ta över mitt liv. Tex. Jag sa till henne att jag vill gå träffa mina vänner och hon sa att hon inte kan bara tillåta mig gå träffa mina vänner när jag önskar. (Jag e för fan 18 nu) Men jag sa inget då. Vi planerade och så men det är fortarande oklart. Ifall jag drar utan att hon har sagt Ja kommer det vara ett helvete. Hon kommer dra en lång historia om hur jag blir ”hjärntvättade” av mina kompisar. Möjligtvis hota med att slänga ut mig. Hon vill också ha mitt CSN. Hennes ursäkt är att jag jobbar inte och de pengar vi får är de vi ska klara oss på. (Hon pluggar och få en massa bidrag och csn lån att leva på och hennes familj)Vilket är förtåligt men vid den ålder jag är i så behöver jag varenda slant jag kan ha. Mina vänner gör massa med roliga saker och de verkligen lever livet. Jag har knappast haft ett ungdomsliv Men jag måste först tyga om pengar och sen få ange vilka jag ska träffa, vad vi ska göra, när jag kommer hem bla bla. Hon har fått alla mina CSN pengar tills jag fyllde 18 och under de åren innan hade jag knappast nån vecko peng. Hon vill i princip stira mitt liv känns det som. Jag gör allt jag kan för att vara på hennes bra sida men ibland är det omöjligt att ens titta på henne när hon blir arg och skriker på oss över allt och inget. Jag tog körkortet och jag får låna min bonus farsas bil till skolan osv men hon ba nej dina skolvänner kommer mörda dig för att du har bil. Vem är du som har bil till skolan medans de inte har? Du kan inte lägga dig på en nivå som du inte är på. (Vilken nivå undrar jag?) Hon har också hindrat mig från att ha kontakt med min farsa. Hon smuts kastar honom. Hon säger att han inte var där under vår uppväxt, han har inte betalat för ett skit angående skolan och allmänt inte varit en bra far. (Han har andra barn som han tar hand om) Min moster var här och hälsade på och hon sa att han var en bra pappa och behandlade min storebror (som inte ens är min pappas barn) väl. Han betalade allt när vi var små för även när min mor jobbade och var arbetslös.

  Nu har det här gått lite för långt men jag kan kontakta min farsa på fb är det nån idé att kontakta honom? Behöver jag nämna det till min mor? Hur kan jag få mer självständighet från henne utan att vara tvungen att skapa distans mellan oss?

  Avatar

  Det låter som om du gör bäst i att visa din mamma att du är vuxen nu och hon kan int ebestämma allt. Det är bra med föräldrar som bryr sig, absolut, men det låter som om hon inte riktigt förstår/vill att du ska vara vuxen? Hon kanske tycker om att hon är den som bestämmer och du är beroende av det.

   

  Klart du kan kontakta din pappa om du vill det! Det ska du göra om det känns bra för dig, inte beroende på vad någon annan säger. Du behöver inte nämna det till din mamma alls. Det är ju din pappa, för sjutton! Vill du ha en relation med honom så har du. Kanske den bara blir lite via facebook först, men då kan du ju ta det i små steg sen. Din pappa kanske blir jätteglad!

   

  Jag tror att du inte ska vara orolig över om de t blir lite distans mellan mamma och dig. Det måste nog bli så ett tag, tills hon inser att du är en egen person, för jag tror det är där problemet ligger. Hon vill betstämma det mesta runt dig men så gör man inte när man har myndiga barn.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.