Hem > Forum > Relationer > Känner att exet har förstört mig

Känner att exet har förstört mig

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag skriver för jag måste skriva av mig någonstans. Jag fick häromdagen reda på att mitt ex som har misshandlat mig psykiskt har förlovat sig med en person som jag känner. Jag vet inte hur jag ska känna över detta. Det första jag kände va en känsla av vad orättvisst livet är. Jag har kämpat med psykisk ohälsa sedan långt innan jag lämnade honom och det hindrar mig för att komma vidare i livet. Men hans liv kan gå vidare som ingenting det gör mig så arg. Och vad ska jag göra med personen som nu måste leva med honom. Vågar man ena nämna vad han har gjort? Behöver råd kring hur jag ska hantera min känslor.

  Avatar

  Hej,

   

  Det låter som en väkdigt jobbig situation. Vet hon om att ni var ihop tidigare?

  Jag tror det bästa är att försöka glömma även om det är grymt jobbigt.

   

   

   

  Avatar

  Jag blev också psykiskt misshandlad av mitt ex. Jag vet inte om jag än idag faktiskt gått vidare trots att jag har en ny pojkvän och det skaver mig att det skulle vara så, då allt jag vill är att faktiskt gå vidare med mitt liv. Just det med din kompis kan jag inte relatera till, men kan relatera till känslan av att varför kan jag inte bara gå vidare? Han skadade ju mig och han förtjänar det lidande som jag har (tänker jag). Han är allt från narcissist till manipulativ och jag är så ledsen att de skademönster jag fick från honom påverkat mig så mycket i mitt nuvarande förhållande att jag blir arg. Ibland tror jag att saker förmodligen blev bättre av att jag träffade någon ny, synd att säga men tror det är lite så, jag säger inte att det de du ska göra. Men jag vet att trots att mitt ex, var otrogen, psykiskt misshandlade mig och gjorde mitt liv ett helvete som förstörde min skola under den tiden. Tänker jag idag, att det sista jag vill är att fortsätta leva mitt liv och bli definierad utifrån hans handlingar. Det lättare sagt än gjort, och jag kan tänka mig att det gör ont hos dig och jag hoppas att det blivit lättare att hantera. Glöm ingenting, känn dina känslor, låt dem komma när dem kommer, bli arg, ledsen och det okej att känna så. Försök i den vevan att omringa dig, om inte runt människor, med saker som du bara fokuserar på och känn dig stark i att du är äntligen ur DET DÄR och du har all tid att komma tillbaka på fötter. Jag tror det lätt att hamna i tankar där man tror att andras liv är bättre än ens egna speciellt personer som man vet har gjort en så ont. Men den bästa känslan någonsin är nog att du är borta från det där, du kan nu ”börja om”. Jag hoppas du är på bättre banor och ta hand om DIG själv nu. Det där ligger bakom dig.

   
  <div id=”gtx-trans” style=”position: absolute; left: 189px; top: 328px;”>
  <div class=”gtx-trans-icon”></div>
  </div>

  Avatar

  Förstår precis vad du menar, är i samma situation jag också.
  Man känner sig slagen på något sätt, varför ska dom få gå vidare, livet flyter på bra för dom? När man själv ska brottas med allt dom utsatte en för i relationen. De känns orättvist, men man måste nog acceptera att det är så :/

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.