Hem > Forum > Relationer > Kan det vara brottsligt?

Kan det vara brottsligt?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Det har flera gånger hänt mig, om jag hamnat i diskussion eller dispyt med någon, att jag valt att bli tyst (för att undvika gräl) eller gå därifrån. Dessvärre har den andra personen fortsatt ösa skit över mig, tills det brister för mig och jag exploderar, och/eller följt efter mig när jag gått därifrån och fortsatt gapa på mig. Jag har sagt/skrikit ”Lämna mig ifred!” men det har inte hjälpt. Ett jättegräl har utbrutit, som inte hade ägt rum om jag fått vara ifred och den andra också valt att bli tyst! Klart som fan att jag till slut inte kan kontrollera mig, när jag blir provocerad på det sättet! Ändå är det jag som får all skit sedan för att jag blivit så arg! Det är ju jag som gör rätt, jag blir tyst eller lämnar!

  Det jag undrar är om det är ett brott de begår när de följer efter mig och fortsätter tjafsa med mig trots att jag sagt att jag vill vara ifred? Kan jag ringa polisen om det händer igen? Vill inte anmäla, utan bara få bli lämnad ifred! Skulle polisen komma dit och få stopp på det hela, eller skulle de typ bara skratta åt mig och säga att de har viktigare saker att göra?

  Situationerna har utspelat sig på allmänna platser, inga hot har uttryckts och inget våld. Men det tar så fruktansvärt hårt på mig, känner mig så orättvist behandlad och trakasserad, storgråter efteråt och frågar mig varför folk är så elaka och orättvisa.

  Trådstartaren

  Är det INGEN som har någon respons eller reaktion på detta? Jag har förstått att det inte tillhör vanligheterna att ständigt bli utsatt för att främlingar och ytligt bekanta trycker på ens punkter på detta sätt, kör över en så man blir helt försvarslös! Men av någon anledning blir jag utsatt för det med jämna mellanrum, förstår inte varför eller hur det kan bli så!

  Hur fan hanterar man såna situationer, så man inte blir ett offer på det här sättet?

  Jag har läst det du skrivit. Jag kan som inget om vad man kan anmäla eller inte. Men jag har av egna erfarenheter sett att det, i mitt fall, hjälper att säga ifrån, helst innan man blir så arg att man kanske skadar någon. Behövs det tror jag att det är bra att bli arg på folk, om det inte skadar någon. Det är viktigt att man förklarar hur man känner och ett sätt att undvika bråk är att ta till knepet med att man, i mitt fatt då, pratar om vad JAG känner. gör man det klar för den andra att man pratar om sig själv och inte dem har de svårare att hitta någonting att gå på en om.

  Om jag känner mig krängt till exempel kan jag säga att jag känner mig krängt då personen gjorde något. I många fall kan personen gå i försvar och säga att de inte krängt mig och då kan jag säga att det är MINA känslor. Det har inget med den andra personen att göra. Det är HUR JAG känner. Inte hur den andra  känner eller tycker.

  Nu är jag ju en tystlåten och lugn person, men jag har fått gå på chefer ibland som varit vidriga  mot mig. En del tror att de kan göra hur de vill. den ena chefen skrek jag åt mitt i matsalen och efteråt fick jag positiv feedback av andra chefer och kollegor. Ingen vågade säga till. och en annan gång blev jag störd av en chef under tidspressat arbete. Med ett telefonsamtal om vad jag skulle göra på eftermiddagen. Varför inte ta det vid fikarasten. Jobbet blev försenat och jag ringde upp chefen och skällde ut henne. Sedan dess har jag inte fått fler påhopp av henne och det där var inte det ända som hänt innan jag skällde ut henne.

  Så var inte rädd att säga ifrån, men gör det på ett bra sätt utan att gå på. Är så jag brukat tänka och försöka göra. men är inte alltid så lätt. Och det jag skriver är min syn på det och inget du behöver ta till dig om du inte känner för det.

  Trådstartaren

  Jag säger alltid ifrån, men det blir bara värre! Det är som att de anser att jag inte har rätt till det! Och arg, ja jag blir jättearg! Men vad jag än gör och säger så fortsätter de hacka på mig tills jag bryter ihop!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.