Hem > Forum > Relationer > Hur vågar man lämna?

Hur vågar man lämna?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!
  Jag och min kille firar 5 år om några månader. I somras friade han till mig. Jag känner nu att jag inte klarar av ett förhållande med honom. Jag mår för dåligt och är för osäker i mig själv för att kunna ge honom det bästa han förtjänar. Han försöker hjälpa mig men känner att jag inte klarar av att “bli bra” när jag är i ett förhållande som samtidigt ger mig ekonomisk ångest då vi köpt lägenhet och jag gick från att jobba 50% och 100% studier till 0% jobb då jag gick in i väggen. Har alltså ingen riktig inkomst förutom CSN, som jag knappt klarar mig på när alla utgifter är betalda. Jag känner att jag nog behöver flytta hem igen, fokusera på mig själv och lära mig älska mig själv innan jag klarar av att ha ett hälsosamt förhållande. Just nu skadar jag både mig själv och honom, men han är för snäll och fin för att se detta.
  Men hur vågar man göra slut? Han är hela min värld, och han gör allt för mig.. Han pratar ofta om hur han vill skapa familj med mig, hur lycklig han är och att jag är hans dröm tjej och hur lycklig han är att jag kommer bli hans framtida barns mamma… Jag går sönder när jag hör detta.
  Men jag vågar inte ta steget. Hans föräldrar har flyttat när vi köpte lägenhet och har alltså inte plats för honom längre. Jag är orolig för vart han ska ta vägen om jag lämnar honom. Även helt förkrossad i tanken av att lämna han då hans familj och min familj verkligen har planerat vårt liv. Hur vågar jag lämna det “trygga”? Vet att detta inte är rättvist mot honom. Men är samtidigt så rädd för att klara mig själv, känns inte som jag kan leva utan honom.. Han är verkligen den finaste killen och jag vill bara att han ska ha det bästa. Vilket jag inte kan ge honom

  Har du berättat detta för honom? Kan du inte vara ärlig efter 5 år att du tvivlar på förhållandet?

   

  Det är helt okej att känna att man behöver fokusera på sig själv, att komma ifrån. Du ska vilja något. Du vill det inte, var ärlig och rak. Ja, man kan vilja flera saker men just nu behöver du att få ta detta steget. Måla inte upp ett katastrofscenario att det betyder att ni måste skiljas för evigt. Inte förrän ni pratat om det!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.