Hem > Forum > Relationer > Hur länge bör man vänta på om exet vill börja om eller inte?

Hur länge bör man vänta på om exet vill börja om eller inte?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Mitt livs kärlek gjorde slut med mig för tre månader sedan. Eller rättare sagt, det var då han gjorde slut första gången. Han ångrade sig en vecka senare för att hans ”hjärta skrek” som han uttryckte det. Vi pratade och jag förlät honom eftersom jag älskar honom så mycket. Det kändes bra/ok till en början med sedan hamnade vi i samma hjulspår som tidigare och en månad senare så slutade med att han gjorde slut igen och denna gång var det definitivt, då ”skrek förnuftet högre”.

    Anledningen till att han valde att lämna mig var att han helt enkelt inte orkade med alla bråk som tyvärr hade eskalerat den senaste tiden. Vi kunde tjafsa om både stort och smått och vissa gånger kunde det leda till riktiga storgräl. Det började oftast med vardagliga bagateller som trissades upp till värsta grejen. Så onödigt. Och jag ska erkänna att det oftast var jag som drev det till den nivån då jag är mer eldigt lagd. Jag kan så klart förstå att det var jättejobbigt för honom med mina vredesutbrott och humörsvängningar och det gör ont i mig att det är så mycket som har gått ut över honom. Men han var faktiskt inte heller är så lätt att leva med alla gånger. Alla har vi våra brister. Vi har båda bipolär sjukdom vilket gör att vi båda två är ganska ”komplexa” och krockar ibland. Men förutom våra bråk så hade vi det bra. Vi skrattade mycket och har många gemensamma intressen.

    Hur som helst. Jag är fullständigt förkrossad, hela jag har gått sönder. Mitt livs kärlek har lämnat mig. Och det som är så obegripligt för mig är hur han kan ge upp så snabbt. Jag är ju hans livs kärlek också. Det gör ju att allt känns ännu värre. Vi var sambos och eftersom det är jag som står på hyreskontraktet så var det han som fick flytta, och detta gjorde han för en månad sedan. Nu känner jag mig bara tom och jag är så djupt deprimerad. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara mig igenom den här sorgen. Jag saknar honom så mycket.

    Vi har haft lite kontakt efteråt, några sms fram och tillbaka. Jag ville inte höra av mig till honom överhuvudtaget efter det att han lämnade nycklarna i min hand. Men så dök det upp en viktig praktisk grej som gjorde att jag var tvungen att skriva till honom. Det var så jobbigt, jag fick sådan ångest och känslorna totalt svämmade över. Så jag skrev till honom igen sedan samma kväll bara för att ännu en gång få ur mig alla mina tankar och känslor kring vår separation, och han svarade tillbaka med sina tankar och känslor. Vi har även berört ämnet ”önskan/dröm om att kunna börja om i framtiden”, men han behöver tid till att tänka och hitta tillbaka till sig själv innan han vet säkert. Och det ska han naturligtvis få.

    Och nu ska jag komma till varför jag startar den här tråden…

    Hur länge bör man vänta på om exet vill börja om eller inte? Jag menar, det här med hur lång tid man behöver ha distans kan ju vara olika, dels beroende på anledningarna till uppbrottet och dels komma underfund med vad man behöver jobba på med sig själv. En del hittar tillbaka till varandra redan efter några månader eller ett halvår, men för en del andra så kan gå flera år. Själv så känner jag att jag inte kommer att kunna vänta hur länge som helst. Kanske ett halvår, sedan tror jag att det skulle vara för sent för min del. Då har jag förhoppningsvis kommit till en annan fas med mig själv, förhoppningsvis har min tillvaro stabiliserats, och då kommer jag kanske inte våga/vilja röra om i grytan för mycket. Hur mycket jag än önskar att det ska bli vi igen så är jag inte naiv. Han har ju sårat mig så djupt. Två gånger. Så han skulle få jobba ganska hårt för att vinna tillbaka mig. Jag vet inte hur mitt ex tänker angående det här med tid men jag tror att han kommer att behöva längre tid än vad jag kommer att kunna vänta. Men jag vet ingenting. Jag ser inget hopp. Men hjärtat viskar ändå till mig dygnet runt – ”Tänk om han en vacker dag verkligen inser hur värdefull jag är.” “Tänk om han vill tro på mig och oss igen.” “Tänk om… Tänk om… Tänk om…” Men jag vågar inte hoppas.

    Nu har han och jag inte hörts på en vecka och jag har bestämt mig för att inte skriva mer till honom nu. Jag ska låta honom få sitt andrum. Undrar hur lång tid det kommer att dröja innan han hör av sig…

    Så hur tänker ni kring det här?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.