Hem > Forum > Relationer > Han kan inte ta ett ”nej”

Han kan inte ta ett ”nej”

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag känner mig förvirrad och trött och ledsen i omgångar.

  Jag och min partner bråkar ibland och han blir väldigt instängd när han blir arg medan jag vill kunna lösa problemet med att prata.

  Många gånger säger han att det är jag som inte förstår något. Många gånger när jag frågar vad som är fel kan han säga ”håll tyst bara,  va bara tyst ” och jag förstår ju inte vad det handlar om.

  Tex nått som hände nyligen var att han kom hem från jobbet å vi låg i sängen å bara vilade/myste. Han börjar peta runt med fingrarna på min mun, vilket jag tycker är obehagligt speciellt när han inte tvättat händerna efter att ha kommit hem.
  Detta har jag sagt många gånger och förklarat att jag är rädd att bli sjuk och för jag har inte råd att vara hemma från jobbet.  Han kallar mig hypokondriker och säger att jag inte haft det problemet förut och att jag övertänker.

  När han då fortsätter och jag säger nej igen, och han inte slutar, blir jag mer irriterad och säger ifrån mer skarpt och då blir han istället arg. Han säger att jag ska sluta vara så överdriven och att han gjorde det ett tag å sen plötsligt började jag tänka.
  Sedan blir han arg på mig och ber mig att hålla tyst. Jag frågar honom vad felet är, vad jag gjorde för fel. Han säger ”håll bara tyst.” Jag blir mer ledsen för förstår verkligen inte vad för fel jag har gjort? Jag sa bara ifrån för jag var obekväm.

  Han blir trött på mig för att jag börjar gråta (har så lätt för att gråta) och vill inte prata med mig.

  Jag är så trött på det här för det har hänt mer än en gång. Jag säger att jag önskar att han kan respektera det jag säger å han svarar ”du respekterar aldrig mig” . Men det gör jag ju och det gör mig ledsen att han säger sånt.

  Jag har tagit upp många gånger att jag tycker detta är jobbigt och att jag inte orkar bo ihop med honom när det är så. Då blir hm oxå arg, säger att jag bara säger sånt här för att jag mår såhär just nu.

  Jag älskar honom och vi har bra stunder med varandra men det här är så svårt. Någon mer som känner igen sig? Jag är så trött på det här nu och att gråta och inte kunna prata och lösa problemen.

  Tänker direkt:

  1) ett ”nej” är alltid ett nej i en relation. Om partnern blir tjurig så är det hens problem. Din gräns är att du inte vill bli rörd vid munnen. Det är din rätt att säga det och att ha det så. Din kropp, dina gränser, du sätter dem själv och det ska accepteras. Punkt slut.
  Säger din partner nej till andra saker i er relation? Hur är han annars med saker som ska göras i er vardag?

  2) han verkar inte ha mycket tålamod med dig. När du säger att du inte tycker att han respekterar dig är hans svar i princip ”men du då”. Det är aldrig bra. När man delar sitt liv med en person så måste man kunna tänka sig in i den personens situation. Man måste försöka förstå hur den personen känner, och om man inte kan det så ska man inte vända det mot personen som är sårbar
  3) att han säger ”håll tyst” är inte ett bra tecken. Är han inte intresserad av att lösa era problem jämlikt, utan istället vill han bara kväva det? Hela poängen med att leva tillsammans är ju att dela sina problem med varandra.

  Du älskar honom och det är förståeligt! Men hur mycket orkar du med i längden? Att gå från ”fina stunder” till ”så svårt” är jobbigt i längden. På når sätt måste ni prata allvar om det här. Han måste förstå att relationen hänger på det.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.