Hem > Forum > Relationer > Brist på närhet i relation

Brist på närhet i relation

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Det började i höstas när jag blev gravid och pga hälsoskäl klarar min kropp inte fler graviditeter, och som pricken över iet har jag testat alla preventivmedel, men jag kan inget ta eller använda.

  Trots detta har min sambo hela tiden skjutit upp sin vasektomi (hans beslut).

  Detta ledde då till graviditet och jag har inget annat val än abort.

  Den ångesten som det ger, jag har extremt svårt att bli gravid, men har  ändå lyckats och har mina underbara små hjärtan.

   

  Efter aborten har han knappt tagit i mig. Ett enda samlag har vi fullbordat. Vid de 2 andra försöken har han slaknat eller inte fått upp den alls.

  Han har aldrig varit den som pratar, han fattar inte heller eller försöker förstå när jag har min ångest och depressioner , och just nu fattar jag inte alls vad som händer.  Jaså här dåligt har jag inte mått på ett par år. Samt och jag vet att detta inte är en könsjukdom har jag fått svamp de två gånger vi kommit så långt vid samlag.

  Är det aborten? Att han tror att jag vill bli gravid? Är han otrogen? Har han tröttnat på mig?

  Någon som upplevt nå liknande?

   

  Känns skitjobbigt, detta påverkar väldigt mycket runtomkring i mitt liv, jag har aldrig brytt mig om under alla våra år de män som visat känslor för mig, men längtan efter närhet gör det känns lockande, vill dock tillägga att jag aldrig skulle  vara otrogen. Det är ju honom jag vill ha.

  Vad gör man med en sambo som inte pratar känslor?

   

   

   

   

  Avatar

  Vi män har generellt svårt att prata känslor, tyvärr.

  Skulle tro (bara spekulationer) att han sörjer och känner sig frustrerad men kan inte sätta ord på det och då blir det ett slags undvikande istället. För om jag inte pratar om det så behöver jag inte hantera det. Tror att hans svårighet i att vara nära dig är uttryck för skuld och frustration. En abort är jobbig för en kvinna men den kan vara väldigt tärande på en mans psyke också. Det är en sorgeperiod.

  Svamp kan komma sig av många olika skäl, och särskilt om du är nersatt psykiskt så gör det att kroppen även är nersatt fysiskt. Betyder inte att han är otrogen.

  Skynda långsamt min vän, det kan bli en prestationsångest för honom i och med samlag…..håll hand, kramas. Tror att det ni båda behöver är närhet av varandra utan att det behöver bli sex….

  Sedan tror jag ni skulle må bra av hjälp från en tredje part. Som parterapi för att få gemensam hjälp att komma vidare och närmare varandra igen.

  Håll ut!

  Kram ❤️

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.