Hem > Forum > Relationer > Arg fru

Arg fru

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej, detta är mitt första inlägg här.

  Jag hittar ingen bra väg vidare.

  Är under utredning för ADHD.

  Jag klarar inte av min frus ilska. Nästan varje dag blir hon arg över något som jag har missat och hon hävdar att dessa missar beror på min arrogans och att jag är van vid att kvinnor städar upp efter mig. Varje gång hon blir arg blir jag livrädd och förstår inte riktigt varför hon blir så oerhört arg.

  Jag är dålig på att hålla ordning omkring mig och missar väldigt ofta att lägga t ex använda kalsonger eller strumpor på sina rätta platser. Ofta händer små incidenter som i min frus ögon är oerhört allvarliga. Häromdagen värmde jag t ex ris till barnen i en glastallrik som sprack i mikron. Jag städade undan allt i en påse och värmde sedan upp ny gröt på en annan tallrik som höll. När min fru fick reda på detta blev hon mycket upprörd och berättade att man efter en sådan händelse måste rengöra ugnen mycket noggrant eftersom det spridits små små glaspartiklar runtomkring i ugnen. Det hade jag inte alls tänkt på!

  Varje dag händer något liknande, där jag ställer till med något tokigt. Och väldigt ofta blir min fru mycket arg och tar upp gamla händelser och hela vår historia tillsammans för att belysa att jag har betett mig lika illa ända sedan vi träffades. Jag tycker oftast det är mycket svårt för mig att då komma med in i samtalet eftersom jag upplever att jag har misslyckats på så många områden.

  Vem av oss som har ”rätt” kanske inte spelar så stor roll. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hon ska känna sig lite nöjdare med livet.

  Nu kom jag på det! Jag ska börja plocka upp efter mig och hålla bättre ordning!

  Då var den saken löst  🙂

  Förmodligen känner hon att hon behöver agera som en mamma till dig, vilket jag kan förstå är tröttsamt för en kvinna. Dock bör hon veta att för att en framtid ska vara möjlig ska man släppa det förflutna, och därför inte heller ta upp det vid kommande samtalsämne.

  Ni kanske kan sätta er ner där du förklarar dina känslor, att du vill ditt bästa och känner dig som ett misslyckande när du inte kan prestera det. Ni kanske kan komma fram till lösningar som hjälper dig att komma ihåg och underlättar henne att slippa bli arg. Kanske sysslor du ska göra på rutin, eller en lista att gå genom varje dag. Strukturer (som är otroligt effektivt vid ADHD!) som kan hjälpa dig, exempel en lista om vad du ska göra när du lagar mat, när du ska duscha osv (olika regler ni har i ert hem eller exempelvis efter en dusch lägger du dina smutskläder direkt i tvättkorgen och sedan varje onsdag tvättat du veckans tvätt).

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.