Hem > Forum > Närstående > Ringde akuten för min pojkväns skull – konsekvenser

Ringde akuten för min pojkväns skull – konsekvenser

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej

  Jag ringde psykakuten för min pojkvän. Han har snackat tillräckligt många gånger om självmord och jag går sönder. Den dagen berättade han att han väntade vid en tågkorsning och funderade på att åka ut framför tåget, men det var för sakta. Han skrattade.

  Den kvällen övertalade jag honom att vi skulle ringa psykakuten. Han sa ja. Jag ringde, vi snackade. Under samtalet säger han att han inte vill att det journalförs. Efter samtalet så förklarar jag att det kommer bli så. Han säger nej, du uppgav ju inte mitt personnummer. Men jo, det hade jag och han hade missat det. Missförstånd. Han är dessutom engelsktalande så det är ett lager översättning mitt i detta och under samtalets gång. Saker försvinner.

  Nu efteråt har jag försökt få samtalet ogjort. Har precis skickat in en ansökan om journalförstöring.

  Hela grejen är att han är vapensamlare och har flertalet väldigt gamla bössor och sånt hemma. Han är livrädd att hans samling ska bli beslagtagen. Han har dessutom drömmar om att gå tillbaka till det militära. Har jag förstört allt nu?

  Det känns som allt blir fel. Jag vet inte vad jag ska göra om han får avslag. Om han blir av med sin samling. Om allt blir värre och det är mitt fel.

  Tack för att ni läser. <3

  Hej Jag ringde psykakuten för min pojkvän. Han har snackat tillräckligt många gånger om självmord och jag går sönder. Den dagen berättade han att han väntade vid en tågkorsning och funderade på att åka ut framför tåget, men det var för sakta. Han skrattade. Den kvällen övertalade jag honom att vi skulle ringa psykakuten. Han sa ja. Jag ringde, vi snackade. Under samtalet säger han att han inte vill att det journalförs. Efter samtalet så förklarar jag att det kommer bli så. Han säger nej, du uppgav ju inte mitt personnummer. Men jo, det hade jag och han hade missat det. Missförstånd. Han är dessutom engelsktalande så det är ett lager översättning mitt i detta och under samtalets gång. Saker försvinner. Nu efteråt har jag försökt få samtalet ogjort. Har precis skickat in en ansökan om journalförstöring. Hela grejen är att han är vapensamlare och har flertalet väldigt gamla bössor och sånt hemma. Han är livrädd att hans samling ska bli beslagtagen. Han har dessutom drömmar om att gå tillbaka till det militära. Har jag förstört allt nu? Det känns som allt blir fel. Jag vet inte vad jag ska göra om han får avslag. Om han blir av med sin samling. Om allt blir värre och det är mitt fel. Tack för att ni läser. <3

  Hur många vapen får man ta med sig i graven…? Han har större problem i livet än materiella saker… så att han skulle endå värdesätta sin samling mycket kan vara rätt betryggande för dig. Då är han inte så nära att ta sitt liv som du trott. Då i alla fall jag inte brydde mig ett skit om materiella saker dagarna innan jag tänkte ta mitt liv. Jag upplever att du gjort alla rätt, du tänker på din partner och din egen metala hälsa! Du har gjort något… det är stort! tänk om han hade tagit sitt liv å du INTE hade gjort någon? Så sträck på dig du är en fantastisk partner och vänn! med det sagt. Om han inte är villig att ta emot hjälp inte är villig att se din frustration. Så är jag ledsen men ta dig där ifrån… han kommer bara dra ner dig djupare å djupare och det kan sluta riktigt illa… Det är inget fel att lämna en partner som mår dåligt om partnern aldrig vill bli bättre eller lyssnar å kämpar för livet… om han inte bryr sig om sin hälsa borde han om kärlek finns kämpa för din hälsa… Känner jag. Jag klandrar inte mitt ex för att hon lämnade… hon orkade inte längre och det var där och då jag insåg vad jag gjort å gjorde mot dem som kämpade ibland i det tysta nära mig… jag såg inget jag förstod inget. Idag är jag glad att dom gjorde de dem gjorde…

  Hoppas du inte tar illa vid det jag skrivit, som sagt det finns inget rätt eller fel vi har alla olika liv olika prioriteringar men vi har bara ett liv… offra inte ditt för att ev hjälpa en som inte vill ha hjälp och sedan lastar dig med skuldkänslor… som jag sa i början av svaret ”Hur många vapen får man ta med sig i döden?”

   

  /Sköt om dig!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.