Hem > Forum > Närstående > Psykisk ohälsa? Någon med liknande erfarenhet?

Psykisk ohälsa? Någon med liknande erfarenhet?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej, jag har funderingar och en stor oro inom mig och det gäller en närstående till mig.

  Denne har under en period haft varierande humör. Ibland sitter hen helt apatisk och stirrar på något i fjärran, så att man måste typ säga “hallå” för att få kontakt.

  Personen kan även drabbas av obegriplig ilska över något “problem” som enbart denne verkar ha uppmärksammat och uppleva. Typ att den luktar svett även fast den absolut inte gör det, eller att någon person bemötte hen på ett negativt sätt, fast det inte är någon annan som upplevde det så.

  När hen får för sig saker så går hen liksom in i sig själv och kan vara riktigt arg och ignorerande flera dagar. Vägra svara på tilltal och blänga på en om man frågar hur denne mår. Hen drar sig också undan från sociala sammanhang, vänner med mera.

  Humöret kan variera, ibland glad och framåt och sedan mer “nere” och inbunden.

  Och hen har även motoriska och vokabulära ticks, som jag upplever kraftigare tidvis och hen brukar även föra dialoger med sig själv.

  Jag är jätte orolig och vill att hen ska få stöd och hjälp om det finns någon form av bakomliggande psykisk problematik.

  Vad kan det här bero på, för samtidigt börjar jag tvivla på mig själv, överdriver jag min oro? Eller är det här något som borde kollas upp med hjälp av sjukvården/yrkeskunniga?

  Finns det någon som har erfarenhet av likande beteende som jag beskriver? Och vad kan/ska jag göra?

  Avatar

  På vilket sätt är ni relaterade? När började du märka de här förändringarna? Hur gammal är personen vi pratar om? Hur ser deras livssituation ut?

  Avatar

  Det finns säkert många möjliga förklaringar ….men det kan ju bero på någon sjukdom…fint att höra att personen i fråga har dig som funderar kring det sjukdomar är inte alltid så enkla att ha och göra med. Hoppas ni kan ta er till vården och få en tid .Vad det kan va är svårt att säga så här finns säkert fler kunniga här som kanske har svaren än jag. Men tycker att söka vård är en början. Hoppas denna person få må bättre snart vet själv hur det är att gå runt med ilska pga sjukdom riktigt jobbigt många gånger och kan va svårt att kontrollera. Önskar er lycka till 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.