Hem > Forum > Närstående > Orolig för min vän

Orolig för min vän

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Jag har en nära vän till mig som nu är påväg in i en vårdnadstvist gällande 3 av hennes 5 barn.
    Denna pappa kör med en enormt otrevlig attityd mot äldsta sonen, som inte är hans biologiska pojke. Det blir enorma diskussioner, gap och skrik och gaslighting mot pojken. Jag har fått ta del av inspelningar från min vän där jag hör hur styvpappan trycker ner pojken och inte låter honom prata till punkt, utan drar på sig offerkoftan och allt ska handla om hur den vuxna i frågan gör allt för alla barn, men inte får respekt tillbaka.

    Sedan jag lärde känna min gode vän har jag förstått att hon står ganska ensam och tar hand om barnen då pappan/styvpappan arbetar mycket, men åker också ut nästan varje kväll och dricker öl med kollegor eller annat umgänge. Min vän har ingenting emot att han möjligen skulle ha träffat någon, då det inte är frågan om att gå vidare, utan hjälp med barnen bland annat. Men sedan tycks det bara bli värre, hennes äldsta son på 14 år har en misstänkt NPF diagnos, autism. Det innebär att pojken kanske har lite svårt att ta in information och definitivt reagerar hårdare än andra när han inte får prata till punkt, styvpappan i fråga dumförklarar honom rätt ordentligt och avbryter honom konstant i alla meningar pojken försöker få fram under en pågående konflikt.

    Nu på grund av separationen mellan min gode vän och hennes ex, så har pappan tagit kontakt med en jurist och det är väl dags att börja dela upp boendet på något sätt (känner inte till korrekt term för detta) pappan skriker på min vän, så fort det blir fråga om hur min vän ska överleva i ett hus själv om han flyttar ut. Men mina frågor lyder, om någon kan ge mig konkreta och lite enklare svar.

    Hur kan min vän få bäst hjälp utan att förlora barnen potentiellt? Jag vet att pojken (äldsta) inte hamnar i tvist gällande vårdnad då hans biologiska pappa avsagt sig all kontakt med sin son. Styvpappan lär inte heller försöka sig på en större kontakt då han sagt framför pojken flertalet gånger att han inte bryr sig om honom. Men hur kan min vän gå till väga för att få bäst hjälp utan att förlust av barnen sker? Hon är sjukskriven på heltid just nu, men försöker verkligen ta sig på fötterna, men dom konstanta konflikterna mellan mamma och pappa tär på henne något enormt, när det blir prat om att hon kanske då ber en vän flytta in för att få ekonomisk hjälp så blir pappan rosenrasande och det skriks, svärs och kastas ena enorma glåpord. När det blir prat om flytt för hans del, ut till deras gårdshus som dom har på samma mark så hotar han med att skriva över huset på henne då han ändå inte är bosatt i samma byggnad.

    Finns det någon som kan ge mig konkreta svar på vad jag kan hänvisa henne till?
    Jag är otroligt mån om henne då jag ser henne med barnen, trots att det tär på henne att vara närmast ensamstående med fem barn så gör hon verkligen allt för dom. Men så fort något händer skylls allting på mamman, pappan/styvpappan drar på sig en offerkofta, kör med gaslighting och manipulativa metoder för att övertyga SINA barn om mammans hemskheter, och… visst alla gör misstag men det som sker börjar skrämma mig lite.

    Tack för svar.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.