Hem > Forum > Närstående > Min syster tog sitt liv

Min syster tog sitt liv

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hur går jag vidare? Tänker på henne, självmordet och framför allt hennes tre barn nästan konstant. Stackars mannen. Sveket. Min besvikelse går inte att klä i ord. Jag vet att sorg normalt tar lång tid men detta är mer komplext än ”vanlig” sorg. Kommer aldrig någonsin förstå hur hon kunde lämna sin familj! Hur hon valde bort vård/medicin/sjukskrivning. Hur fort allt gick från välmående till djupt deprimerad. Hur kan man förstå? Förlåta? Tacksam för alla tips. Försöker vara en fin moster på distans (många timmar bort) men jag kommer aldrig kunna ersätta deras mamma.

  Först av allt skulle vilja skriva hur mycket jag beklagar din systers handling och beklagar er familjs sorg.

  Till dig skulle jag först vilja skriva att det är väldigt viktigt, fast jag vet att det svårt, att göra ditt bästa och försöka låta bli och tänka på dins syster och hennes tragiska beslut på ett fördömande sätt. Hennes ande lever vidare, fast numera i den andliga världen och hon behöver din medlidande och kärlek. Hon kan “fånga” alla känslor och tankar som familjen och vänner riktar medvetet eller omedvetet mot henne. Försök se till att dina egna tankar och känslor faller på hennes hjärta som ett balsam som lindrar. Hon lider oerhört på olika sätt och av olika anledningar även om Gud och de goda andarna gör allt som står i deras makt för att lindra hennes smärta, det kan du vara säker på. Hennes samvete vet dock hur extremt olyckligt och oansvarsfullt hennes agerade var och detta tynger henne enormt mycket.

  Hon var sjuk och därför gjorde hon det. Att förstå varför kommer du kunna göra en dag. Ni kommer att träffas i framtiden, var så säker. Det som vi kallar ett liv är inte inget annat än en existens. Och existenser har vi haft många och kommer att ha många fler. Livet finns i anden och den är evig. Sann kärlek som finns mellan andarna överlever allt. Hon kommer att få en ny chans att reparera de felen och lidande hon har orsakat i en ny existens. Gud stänger aldrig dörren för sina barn, ty Han är oändlig barmhärtig och kärleksfull.

  Just nu, försök fokusera på att göra det som du själv skrev. Var den bästa moster som du kan bli för dina systerbarn. Finns där för dem. De behöver dig.

  Försök förlåta din syster. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

   

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.