Hem > Forum > Närstående > Min kompis mår inte bra

Min kompis mår inte bra

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  En utav mina bästa kompisar har under en längre period inte mått bra. Dock har han även uppåt perioder emellan åt och när jag började tänka efter och söka fakta så tyckte jag att det lät som han kanske har bipolär sjukdom typ 2. Jag är ju ingen läkare eller psykolog så jag kan ju inte ge honom en diagnos, men jag bad honom ta upp detta med den psykologen han går till just nu. Dock är han inne i en dålig period nu och lyssnar inte alls på det en säger. Inget spelar roll och allt är hopplöst enligt honom. Han har självmordtankar emellan åt och jag är rädd att förlora honom. Jag kan ju inte tvinga honom till något, men hur ska jag förklara varför han borde ta upp detta med sin psykolog?

  Avatar

  Hej.

  Som någon som just nu är inne i en väldigt dålig period så kan jag bara säga vad jag tror kanske skulle hjälpa.

  Om han redan går hos en psykolog har du nog ganska bra chanser att lyckas övertyga honom att ta upp det, men vad jag tror du borde göra nu är bara att vara där för han. Om han är bipolär så kanske det bara är bäst att vänta tills han verkar må bättre igen, eller om det är väldigt långt emellan has uppåt perioder ta upp det när han verkar må åtminstonde lite bättre. Som jag sa är jag själv i ett dåligt ställe just nu och jag lyssnar inte heller på vad folk som bryr sig om mig säger, även fast jag vet att jag nog borde det. Jag har också en bipolär vän och hon har förklarat hur när hon är i en depression fas, hur allt verkligen bara mörknar. Hon hotar folk hit och dit etc. och då finns det inte mycket man kan göra.

  Så jag tror att det kanske kan vara bäst att vänta på en bättre tid att ta upp det igen och tills dess bara finnas där. Självklart är det bara ifrån mina erfarenheter så det kanske inte alls är vad du borde göra men. Det är allt jag har.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej. Som någon som just nu är inne i en väldigt dålig period så kan jag bara säga vad jag tror kanske skulle hjälpa. Om han redan går hos en psykolog har du nog ganska bra chanser att lyckas övertyga honom att ta upp det, men vad jag tror du borde göra nu är bara att vara där för han. Om han är bipolär så kanske det bara är bäst att vänta tills han verkar må bättre igen, eller om det är väldigt långt emellan has uppåt perioder ta upp det när han verkar må åtminstonde lite bättre. Som jag sa är jag själv i ett dåligt ställe just nu och jag lyssnar inte heller på vad folk som bryr sig om mig säger, även fast jag vet att jag nog borde det. Jag har också en bipolär vän och hon har förklarat hur när hon är i en depression fas, hur allt verkligen bara mörknar. Hon hotar folk hit och dit etc. och då finns det inte mycket man kan göra. Så jag tror att det kanske kan vara bäst att vänta på en bättre tid att ta upp det igen och tills dess bara finnas där. Självklart är det bara ifrån mina erfarenheter så det kanske inte alls är vad du borde göra men. Det är allt jag har.

  Tack för ditt svar! Ja, min plan är att nu bara finnas för honom tills det att han mår bättre och sedan hjälpa honom med det jag kan och det som han vill ha hjälp med. Skönt att veta att det finns andra som är i liknande situationer. Hoppas du mår bättre snart!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.