Hem > Forum > Närstående > Min gamla pappa håller på att bli dement

Min gamla pappa håller på att bli dement

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Min pappa som är i 80 årsåldern och bor utomlands har de senaste två åren plågat min mor med sin svartsjuka han tror hon har en ung älskare som är ute efter honom, han är paranoid och hallucinerar, mina syskon och jag hämtade hem mamma till Sverige hon vill skilja sig nu och vill inte ha mer kontakt med pappa. Jag vill ta hem min pappa också och få honom att söka vård men han förstår inte att han är sjuk och vi vågar inte säga nåt pga rädsla att han blir arg på oss och säger upp kontakten. Känns som att jag måste ändå ta risken men hur ska jag prata med honom om detta????

  Vilken hemsk situation. Jag googlade lite på hur reglerna ser ut kring vård vid demens.

  jag skull prata med en läkare för att få tips på hur du kan lägga upp ett sådant samtal.

  Risken finns ju att din pappa inte kommer ihåg vad ni pratar om mellan gångerna.

  Jag sökte på tvångsvård och demens det gick tyvärr inte att länka med kopierade en del. Från Lawline.

  sammanfattning
  Dagens lagar om tvångsomhändertagande kan på sätt och vis anses vara bristfälliga när det gäller personer som lider av demens. För att flytta till ett demensboende krävs det samtycke av den sjuka, vilket i många fall kan vara svårt att få på grund av dess sjukdomstillstånd. En möjlighet är att bli tvångsomhändertagen enligt LPT och då krävs det att demensen har utmynnat i att den dementa har blivit en fara för sig själv eller andra, eller lider av psykosliknande hallucinationer. Tyvärr har inte heller en förvaltare rätt att tvångsförflytta en dement till ett särskilt boende, utan det krävs även där samtycke. Däremot kan förvaltaren besluta om hjälp i form av hemtjänst om det är så att demensen inte har gått så pass långt att tvångsomhändertagande enligt LPT är möjligt.

   

  Hoppas att det kan ordna sig för dig o din pappa. Det är en mycket jobbig sists .

  Trådstartaren

  Tack för tipsen, det ser ut så att min far flyttar till Sverige nästa månad då kanske blir det lättare att hjälpa honom. Tänkte kontakta nån Anhörigjouren eller förening om det finns

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.