Hem > Forum > Närstående > Intellektuell funktionsnedsättning

Intellektuell funktionsnedsättning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Har ett vuxet barn med lindrig if (Intellektuell funktionsnedsättning) och autism. Den enda som hen känner sig trygg med är mig. Jag har själv autism och add och lite andra psykdiagnoser och är ganska funktionsnedsatt också. Mitt barn har på senare år börjat bli öppen för att ta hjälp för sin depression och ångest och ocd.  Förmodligen har hen också ptsd (ej diagnostiserad alltså)

    Finns det någon som har koll på om det finns någon terapeut/mottagning i stockholm som är bra på att behandla personer med if? (Jag klarar inte av att själv hitta, börjar googla ibland men kommer ej så långt) Jag vet också att psykiatrin i stockholm är dit en ska vända sig, men med egen erfarenhet av den känner jag mig osäker på om det skulle funka som en trygg plats för barnet som är otroligt rädd och har svårt att öppna sig och lita på främlingar. Har också funderat på om det finns någon annan typ av terapi (typ dans eller måla (hen älskar sånt)) som ingår i högkostnadsskydd och finns i stockholm.

    Hälsningar en mamma

    Hej! Hittade din tråd när jag kollade runt på nätet. Kände att jag verkligen var tvungen att svara på dig så skapade ett konto. Jag jobba på ett serviceboende med personer som ha if. De flesta har även fler diagnoser som tex autism. Av egna erfarenheter måste jag tyvärr säga att den “vanliga” pykiatriska vården i Stockholm inte är så bra. Har vi delat tillfället känt att dom man mött inte vet hur de ska bemöta någon med if. Det finns istället något som heter habiliteringen här i Stockholm som just är inriktad på personer med olika funktionsvariationer. Har själv haft kontakt med psykolog på habiliteringen inom jobbet och måste säga att de är väldigt duktiga. De anpassar verkligen efter personens behov som tex med samtals kartor om man tycker det är svårt att uttrycka sig. Jag skulle säga att förts steget blir att höra av sig till dom. Det kan även hjälpa till med så mycket mer. Hoppas att detta hjälper nått iallafall och att du hittar något som fungerar.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.