Hem > Forum > Närstående > Hjälp att hälpa, undvika nytt självmordförsök

Hjälp att hälpa, undvika nytt självmordförsök

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Hej

  Jag är i desperat behov av att hitta ngt sätt att hjälpa min dotter. Hon är 19 år och vill inte ha hjälp från oss föräldrar, ”hon är ju vuxen nu”. Hennes historia är att hon sedan länge självskada sig svårt och levt destruktivt och utåtagerande, hon har sålt sig själv för att kunna dricka alkohol och hon har missbrukat sin medicin. Hon har varit inlagd i flera omgångar och har allvarliga suicidförsök bakom sig. Hon har sedan tidiga tonåren diagnoserna ADHD och Autism, men räknas som högfungerande. En period, ett drygt år, bodde hon på HVB hem men blev ”ut skriven” av socialtjänsten strax före 18 års dagen pga ”att hon var för sjuk” för att bo på HVB. I samband med detta avbröts den då pågående Traumabehandlingen på BUP, eftersom hon inte kunde fortsätta med den när hon bodde hemma, det var för jobbigt och vi föräldrar var/är inte tillräckligt stöd för henne när hon är så dålig.

  Nu har det gått ett år och socialtjänsten nekar henne fortfarande ett boende med behandling så hon har inte kunnat påbörja ngn ny traumabehandling inom vuxenpsykiatrin pga detta. Även läkaren på vuxen psyk anser att hon behöver ett tryggt boende för att kunna påbörja traumabehandlingen. Under sommaren har hon självmedicinerat sig med alkohol och börjat med sitt destruktiva beteende, självskada samt missbrukat sin medicin igen. För till fället har hon LPT och är inlagd på Maria Ungdom i Stockholm. Trots detta och läkares intyg från både vuxen psyk och Maria Ungdom nekar socialtjänsten henne ett behandlingsboende. De anser att hon gör detta för att få uppmärksamhet och att hon redan får tillräckligt med stöd (hon har en bra kontaktperson från soc, som kämpar för att de ska ändra sig hon anser oxå att hon behöver mer stöd än vad hon har möjlighet kan ge).

  Som bakgrund är också att innan hon blev utskriven från HVB gjorde ett allvarligt självmordsförsök pga det beslutet, nu är det samma läge men soc säger att hon inte ”får hota sig till att få mer hjälp”. Vi föräldrar är desperata, vi vet att det inte är ngt hot, hon har tydligt informerat, hon kommer att ta sitt liv. Vi hoppas även denna gång att ngn ska hitta henne i tid.

  Hur kan vi få henne att tänka om? Hur jobbar vi för att få henne att känna sig trygg hemma med oss? Att hon ska söka hjälp ngn annan stans, att socialtjänsten inte kommer att hjälpa henne med det hon anser sig behöva. Att hon är värd ett riktigt liv och att hon kan få ett bra liv. Hon är en fantastisk person, hon skulle kunna gå hur långt som helst om hon bara lägger energin och sina förmågor på rätt ställe. Hur får vi henne att vilja bli hjälpt av tex organisationer som mind, shedo osv..?

  Vi har försökt allt, tycker vi och är beredda på det mesta.

  Tips på hur vi ska hantera detta mottages tacksamt.

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.