Hem > Forum > Må piss > Vissa dör unga men begravs gamla.

Vissa dör unga men begravs gamla.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hur tar man sig ur ett totalt mörker en djup depression där självmord är allt mer aktuellt. Där man varje dag när man ser en lastbil tänker ”måtte du träffa mig nu”, har fem barn men kan ändå inte känna glädje. Befinner mig ekonomiskt på absoluta botten, inget ljus, lever med en partner som säger ”sluta larva dig” varje gång man öppnar upp sig men finns ingen möjlighet att fly. Min far gick bort för 2 år sedan den enda tryggheten i mitt liv. Tänk att känna glädje man ser på tv, när man ser sociala medier människor skratta. Är introvert så har inte många människor i mitt liv ännu färre att förlita sig på.

  Hur tar man sig ur mörkret när man befunnit sig i detta mörker i nästan 5år nu. För att citera Roger Pontares låt När vindarna viskar mitt namn:

  Jag blev fångad i ett mörker
  Jag såg inget ljus fast allt runt omkring stod i brand
  I lågornas sken fanns mitt hopp och min tro
  Som virvlade bort och försvann
  Så ge mig min styrka, ge mig en väg att gå.

  Hej. Du behöver träffa människor som lyssnar och tar ditt mående på alvar. Det är inte alltid så lätt jag vet. Pratat med vårdcentralen? Inte lätt att få bli tagen på alvar jag vet men snälla fortsätt ta dit mående på alvar det är viktigt du är viktig!!  Självhjälpsgrupper kan jag också säga att kan hjälpa man träffas i grupp med andra finns också distans. Vänlig önskan

  Genom att aldrig ge upp och söka efter möjliga vägar ut ur det tillstånd som du beskriver. Det är så du kan omvandla mörkret till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen alltid funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, alltid valt att titta bort, och sökt vägar någon annanstans.
  Lycka är ett inre tillstånd som du kan uppnå om du arbetar med dig själv. Lyckan är ingen fysisk plats eller social- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv och gör din inre utveckling den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi alla har enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö i vår trädgård, planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet och självmord:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över,  och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi alltid har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, syfte och kraft någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början.  Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Angående dina tankar kring självmord skriver jag nedan några få ord som förhoppningsvis kan hjälpa dig att se på vissa saker från ett nytt perspektiv:

  Att dö kan kännas som en väg ut ur ett liv som saknar mening, ro och harmoni och som slutligen skulle kunna leda till ett avslut på lidandet, tomhet och allt mörker som man har i sitt inre- och/eller yttreliv. Det finns dock något väldigt viktigt som många inte tänker på förrän det är för sent. Och det är om beslutet att avsluta sitt liv verkligen leder till de resultaten som man förväntade sig och som drev en själv till denna handling.  Svaret på den här frågan är att ingen människa  finner de som de söker när de väljer att avsluta sitt liv. Anledning till det är att döden inte tar död på något annat än den fysiska kroppen. Anden, eller själen om man så vill kalla den, fortsätter att existera. Den fanns innan detta liv började och kommer att fortsätta att finnas efter det som vi brukar kalla döden. I stället för att lösa ett problem förvärrar man väldigt mycket sin egen situation.

  Lidandet, mörkret och alla negativa saker som man försöker få ett avslut på genom att ta sitt liv, inte försvinner med kroppen, utan dessa har sitt ursprung egentligen i vår riktiga essens, alltså anden, och kommer därför att överleva döden och följa med anden efter döden, liksom alla positiva egenskaper och utveckling.  Att dö är med andra ord, inget annat än att byta till en annan dimension, eller plan, från den fysiska planen där vi behöver våra kroppar för att vara verksamma, till den andliga planen.

  Långt in i vår själ vet vi, att livet är en som en skola, en gåva för anden som egentligen definierar livet i oss. Det är bl.a. till för att anden ska  utvecklas och sakta men säkert, genom otaliga många existenser, uppnå en högre nivå av moralisk och intellektuell utveckling, och som konsekvensen därav leva lyckligt och i perfekt harmoni med sig själv och i sin roll i universum.

  Vi alla behöver kärlek, både ge och få. Du är älskad även det inte kan kännas så. Den som kärlek ger mer och mer får för att kunna fortsätta att ge.

  Det finns så mycket mer att säga om det. Jag hoppas att du finner kraft att ta dig igenom denna mörka stund i ditt liv. Efter den mörka natten kommer alltid solen upp.

  Allt gott <3

   

  Kanske att du inte har sörjt klart din fars bortgång ännu? Egentligen så tror jag man sörjer en person som man älskat och stått nära så länge man lever, bara att man lär sig hantera den på olika sätt genom åren. Tror också att du känner dig ensam och obetydlig när du har en partner som viftar bort dig när du behöver ventilera? Det kan ju göra att man vänder sig ännu mer inåt än tidigare. Och jag vet att det inte är lätt att hitta någon att öppna upp sig för. Den ”någon” måste man ju ha något slags förtroende för, annars funkar det inte. Man blir ju inte introvert utan anledning.
  Att känna en ekonomisk begränsning kan givetvis också göra att man får en slags inre stress som gör att man mår pyton. Det är ändå viktigt att ge sig själv hopp och försöka se längre fram i tiden, och att läget då har förändrats till det bättre. Se dina barn några år framåt, vad du önskar har skett i deras liv, och förändringar du även önskar har skett i ditt liv. För det förändras, oavsett om man vill det eller inte.

  För att återkomma till den del av sångtexten du citerade, så kommer dock inte alltid förändringar när man ber om dom eller närhelst man behöver dom, utan ibland när man minst anar det.
  Håll lågan uppe. Det kommer bli bra. Så småningom.❣️

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.