Hem > Forum > Må piss > Svårt att leva med mig själv

Svårt att leva med mig själv

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Det börjar bli riktigt tungt nu. Det är så jäkla svårt att leva med mig själv och det blir bara svårare varje dag. Stod framför spegeln i 45 minuter, om inte mer, idag. Borstade håret om och om igen och försökte styla det på ett annat sätt, applicerade, tog bort och applicerade ny concealer. Vad jag än gör så känns det inte bättre. Bröt ihop 2 gånger. Känner inte ens igen mig själv i spegeln längre. Jag kan inte förklara det, ser ser ut som mig men samtidigt inte alls. Och ångesten bara äter upp mig. Jag vill bara slita bort mitt skinn, byta ut det mot nån annans. Om jag bara kunde få vara nån annan, då kanske jag hade varit lycklig.

  Orkar inte med det här längre. Ingen förstår heller, ingen fattar att jag behöver hjälp. Känner mig så fruktansvärt ensam och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Känner mindre och mindre lycka om dagarna, har börjat sova mer igen för jag ser ingen mening med att vara vaken. Dagarna flyter ihop, varje dag är densamma. Önskar att jag kunde gå till skolan eller på några aktiviteter, bara för att någonting ska hända i mitt liv, men det går verkligen inte. Jag kan inte visa mitt ansikte bland folk, jag ser helt enkelt för grotesk ut.

  Allt jag väntar på är att BUP ska höra av sig igen, så att jag äntligen kan få hjälp. Det har gått 5 månader efter mötet med dem då de sa att de skulle höra av sig så snart som möjligt, men vi har fortfarande inte hört ett ljud från dem.

  Jag vill bara vara normal. Jag vill kunna vara lycklig och acceptera mig själv. Men det känns så omöjligt. Allt känns omöjligt, börjar tappa allt hopp. Om det fortsätter såhär kommer jag nog inte orka mer.

  Jag hoppas att du fått kontakt med BUP.

  Har exakt samma tankar och känslor som du har. Tanken av när alla andra kompisar är ute, har kul med alla andra medan man själv är hemma och äts upp inifrån av ensamheten. Jag har tappat all ork och motivation till att ha kontakt med mina så kallade kompisar, sover bort dagarna för slippa mina känslor.

  Men vi ska inte ge upp, så mycket i livet vi har att erbjuda. Jag förstår att det känns omöjligt att komma ut ur den ”bubblan” du är i. Det jag har börjat göra är att jag går ut och gör saker själv. Går ut och äter, shoppar eller bara sminkar mig hemma och lyssnar musik. Den enda som kommer finnas där för dig hela ditt liv är dig själv. När alla kompisar går hem finns det bara du kvar. I början för mig var det väldigt jobbigt att göra saker själv då jag fortfarande kände mig ensam. Men desto mer jag gjorde det desto vanligare och mer bekväm blev jag i mig själv. Jag brukar även skriva av mig på dehär sättet för att må bättre. Hoppas dehär kanske hjälper dig lite att få hopp igen .❤️

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Det första steget mot ett nytt liv är viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du!
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.