Hem > Forum > Må piss > Lever med tvångstankar och tvångshandlingar. någon annan?

Lever med tvångstankar och tvångshandlingar. någon annan?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Första gången jag kan komma på att jag började med tvångshandlingar var vid 10-12 års ålder. Min mamma skulle gå till jobbet tidigt en morgon och jag och min syster var själva och hon lovade att låsa dörren vilket hon glömde. Där började mitt tvång med att känna så att dörren är låst och sen dess har det bara blivit värre. Är idag i 25-års åldern och har mycket tvångstankar och handlingar som jag varje dag kämpar med. Har haft ångest i ett par år nu men aldrig riktigt förstått varför. Började med att jag sov dåligt, hade inte lust med någonting. Gick till en kurator för ca ett år sedan och hon kom då fram till att jag led av detta. Har fortsatt att gå till henne fram till nu men hon är inte specialist på ämnet så hon har skickat vidare mig till psykiatrin, där jag har en tid om ca 2 veckor.

    Har nog aldrig förstått att det är allvar utan bara något jag levt med, något som alltid funnits där. Men när jag berättade för mina nära vad kuratorn hade sagt så insåg dom nog allvaret. Känner dock inte att dom helt förstår, har man det inte själv så kan man nog inte till 100% förstå.. någon som kan hjälpa mig? Någon är i samma sits?

    Jag har själv tvångssyndrom OCD och ett av mina barn likaså. Det är mycket svårt att få andra i ens närhet att förstå hur ologiska tankar kan styra en så pass mycket. Att ha en hjärna som inte har det filter andra har gör livet så svårt att leva. Jag vill tipsa dig att läsa på https://ocdforbundet.se där du både kan få ökad kunskap om OCD och finna information om stöd och hjälp. En dag i taget… och du… du är inte ensam.

    Trådstartaren

    Åh tack!! Det värmer! Får jag fråga hur era tvångstankar yttrar sig? Om det inte är för privat!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.