Hem > Forum > Livet > Vill inte leva eller dö

Vill inte leva eller dö

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Under snart 2 månader har jag varit ledsen på grund av att jag inte förstår varför man ska leva om man ändå dör. Det känns som att jag inte vill leva men jag vill inte heller dö och jag tänker ständigt på att mina föräldrar och min mormor kommer dö långt innan mig, och att min mormor är 70 och kan dö närsomhelst eftersom medelåldern i min släkt inte är mycket högre och efter det kommer jag alldrig få träffa dom igen

  Hej

  Jag får en känsla av att du är ganska ung och det är nog ganska vanligt att man funderar på det här,när man växer upp.Meningen med livet osv.Människor i alla tider har nog tänkt på det här och alla har nog olika svar.Men meningen med livet är nog ändå att leva det.Försöka fylla det med saker som ger mening och det är ju olika för alla.

  Tyvärr är det ju så att våra föräldrar kommer att försvinna före oss,men det är säkert en tröst för dom,att det finns nån kvar som minns dom.Nån som kan prata om dom och berätta vad de gjorde i livet.Man ska ta vara på den tid man har tillsammans och skapa fina minnen,för på så sätt kommer ju dina föräldrar alltid att finnas hos dej.Jag har ju flera äldre släktingar,som försvunnit.Men i minnet så finns dom ju kvar,så länge jag själv lever.Och jag hoppas ju att jag själv kommer att leva vidare i minnet hos de människor,som varit viktiga för mej,den dagen jag själv är borta.

  Var rädd om dej och försök leva på.Tiden vi får här är ju kort nog ändå,utan att vi förkortar den i onödan.Ha det så bra du kan.Kramar.

  Avatar

  Att du inte vill leva kan bero på att något hindrar dig från att känna alla känslor en människa har, våga möta dem och veta att du inte dör av dem eller att du på ett filosofiskt eller existentiellt plan funderar på meningen med livet – vad ditt uppdrag på jorden ska vara när livet är som bäst?!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.