Hem > Forum > Livet > Vart tog medmänskligheten vägen någonstans?

Vart tog medmänskligheten vägen någonstans?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Avatar

  God Onsdagskväll här på MiND Forumet.

  * All min text bara försvann precis när jag skulle publicera och lägga ut mitt inlägg, minst sagt IRRITERAD och ARG på köpet.

  * Så min originaltext i detta specifika inlägg om mina reflektioner om Svenska Kyrkan:s stödverksamheter som riktar sig till Jourhavande Präst Chatten blir inte nu i ursprungligt skick för att något hände med tekniken inne på detta anonyma forum…

  * FRÅGA-1: Vad är poängen med Jourhavande Präst Chatten om inte alla är välkomna med sina olika frågor, livshistorier och övrigt innehåll om man blir dåligt behandla av just Jourhavande Präst i Chatten?

  * FRÅGA-2: Svenska Kyrkan / Jourhavande Präst Chatten har tydligen en ny form av sätt att se på medmänsklighet, som heter ”Medmänsklighet med Avstånd”, detta tar jag STARKT emot och känns som allt numera kretsar till ordet ”Avstånd”, vad är poängen med ”medmänsklighet”, jo precis som ordet syftar till att visa värme osv till dina medmänniskor i omgivningen men tydligen vill Svenska Kyrkan något helt annat eller 👎👎👎😡🤔😔 ???

  Hoppas Svenska Kyrkan riks på Kansli nivå ifrån Uppsala C med omnejd kan svara på ovannämnda frågor jag ställer som anonym medmänniska via detta anonyma forum.

  Ja, jag vet att det pågår en Pandemin, Covid-19 / Viruset de frågor är också raderade…

  Är jättebesviken att min originaltext gick bort efter jag noggrant valde ut mina ord och meningar och betydligt fler frågor än ovannämnda och puff är det raderat… Yttrandefriheten är tydligen redan i farozonen t.o.m. här på MiND Forum; et…

  På återseende…

  Hej Pink Soqaci.

  Ursäkta att jag skriver! Men det där med att text försvinner som man jobbat länge med, är mycket otrevligt. Själv, som sitter framför en dator, så brukar jag då och då markera allt jag skrivit med ett tryck på Ctrl+a, och sedan kopiera allt genom att trycka på Ctrl+c. Speciellt då innan jag postar inlägget. Då har jag en kopia av allt liggandes i minnet i datorn. Och kan sen trycka på Ctrl+v för att ”klistra in” det igen om det skulle behövas. Ibland blir det också att jag öppnar ett vanligt tomt text-dokument där jag ”klistrar in” det jag kopierat. För att sen spara detta text-dokument till hårddisken. Beroende då på om det är mycket ,eller viktigt, det jag skrivit.

  Som sagt, ursäkta! Och ursäkta övertydligheten, utifall du inte visste. Gissar dock att du redan kan det här, med att ”kopiera och klistra in”, men som sagt utifall du inte redan visste.

  För fråga 2- Jag tolkar deras ”medmänsklig men på avstånd” som att de finns där för en på chatten- fast på avstånd- som i att de ej träffar en irl, och är anonymt, då är de där fast än de inte är DÄR ändå, om du förstår..
  De liksom är där och kräver inte att du säger si eller så, de finns där för att lyssna på dig och de du vill berätta för dem där och då.

  Avatar

  Pink Soqaci, jag hör vad du säger. Det låter som att du inte träffat på rätt person alls där vid svenska kyrkan och som just bemötte dig i ”medmänsklighet MED avstånd”? Verkligen en ny epitet.

  Får lite associationer till arbetsplatser som kan ha ”slogans” eller värdeord av stilen ”lojalitet”, ”integritet” och så är man typ på en av Sveriges otrevligaste arbetsplatser, aldrig har man varit med om något liknande. Så förljuget. Det kan ju verkligen vara så ibland också att det är fel personer som arbetar, även ideellt. Tycker det låter förskräckligt hur som helst att du inte blev bra behandlad av den här prästen. Oroväckande. Orkar du säga vad som hände?

  Jag tror väl inte heller att det är MiND själva som ser till att ens inlägg försvinner, det vore också otäckt. Men jag kan också bli så oerhört arg när inlägg försvinner och man inte orkat med att hålla på och klippa, klistra. Man tycker ju att det bör fungera utan ”livboj”. Extra jobbigt förstås för dig som ansträngt dig så i inlägget och verkligen hade något superviktigt att säga! Så tungt då. Känner med dig fina du <3

  Avatar
  Trådstartaren

  God Torsdags e.m. här på MiND Forumet.

  * Jag svarar på alla tre inlägg här ovannämnda om mitt inlägg / skrivelse som inte blev jag alls tänkt igår kväll pga all text försvann / raderades av någon märklig anledning… 🤔🤨😔😡👎👎👎…

  * ”Blue Mylevy”; svar: Det Du hänvisar till är enbart / endast Stationära eller Bärbara datorer med snabbkommandon. (Numera när det gäller ”MiND Forum” skriver jag mina inlägg / skrivelser via enbart / endast Smartphone / Mobiltelefon, och jag har f.n. inte möjligheten att skriva via trådlöst tangentbord via ”Bluetooth” som man kan koppla upp sig på och ev. kunna ”klippa” och ”klistra”, ”kopiera all text” osv…

  * Så någon föreläsning om ovannämnda är jag mindre intresserad över pga det är inte / ej våran uppgift att behöva göra på detta sätt för att försäkra oss om att vår text kommer att bli raderad / tas bort innan den ens har publicerats, detta är ett arbete för MiND, inget tvivel om denna sak som BÖR / MÅSTE ta sig en rejäl funderare om alla former av nya verktyg, utformningen av MiND i alla former av enheter, (t.ex. valde att ta bort MiND Forum Appen pga den är ännu värre än hemsidan; forum.mind.se ) och ett betydligt SÄKRARE MiND Forum än nuvarande som behöver uppgraderas till 3.0 än 0.0 som jag ser det i mina ögon… 👎👎👎😡🤨🤔😔🛑

  * ”Pink Tegigy”;svar: Jag läst ditt inlägg / skrivelse men detta kan jag säga att mitt inlägg / skrivelse här EJ / INTE ihop med att Sveriges Präster inom Jourhavande Präst Chatten sitter på olika håll i vårt avlånga land Sverige, det har inte detta inlägg med att göra överhuvudtaget ALLS, ”Medmänsklighet med Avstånd” har med något helt annat pga gårdagens Chatt via Svenska Kyrkan;s stödverksamhet: Jourhavande Präst via deras hemsida. (Svar kommer längre ner.)

  * ”Red Simyna”;svar: Jag är uppvuxen i en kristen familj och har sätt det mesta inom Svenska Kyrkan både ris och ros… Allt handlade om att förra året ca slutet på November månad 2020 får reda på efter jag nyligen blivit av med min nära anhörig i dubbla cancersjukdomar m.m får också beskedet att min älskade DIAKON som samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut under flera års tid nu slutar på omedelbar verkan pga egna personliga omständigheter (Är bergsäker på att det hade med dödsfall att göra i sin närmaste omgivning) pga jag är it-nörd och kan mer än en vanlig lekman om ”ALLT”, som har med datorer m.m. att göra så ser jag mer än en vanlig person ute på nätet så att säga. Jag ville sååå innerligt skicka en hälsning till min f.d. DIAKON (och önskat skicka blombud) som jag har åkt på nätterna för att kunna träffas pga nuvarande Covid-19 på våra sessioner och är än idag på vår moder jord. Då får jag på mig att jag ska sluta med att söka osv på min diakons uppgifter som enbart / endast från min sida var att vara en medmänniska inget annat här, och säga att jag saknar dig MASSOR och tänker på dig. Pga jag tog kontakt i detta fall med Jourhavande Präst Chatten var att jag upptäckte i Måndags natt att min Diakon kanske inte ens lever numera pga adressenuppgifterna stämde numera inte. Jag får kort och gott enbart / endast hänvisningen att sluta med att söka pga visa integritet osv. Vad hände med kärlek, visa värme, omtänksamhet och ordet ”Medmänsklighet” NEJ, numera är det som jag inledningsvis sa: ”Medmänsklighet med Avstånd” som är receptet / melodin från Jourhavande Präst Chatten när man frågar enkla frågor som man vill ha en form av vägledning i, jag blev RIKTIGT förbannad och ARG på köpet av denna Jourhavande Präst, så är det bara.

  Jag sa t.o.m. på slutet till den berörda Jourhavande Prästen i Chattrummet om Du vill ha svar ifrån mig kan Du läsa min svidande kritik via MiND Forum så se upp Svenska Kyrkan.

  Hoppas innerligt att någon via Svenska Kyrkan;s kansli (huvudkontoret) i Uppsala C kan svara på ovannämnda kritik jag skrivit ut här.

  T.o.m. min f.d. psykolog har slutat på just det ställe jag är patient hos.

  Numera har jag INGET speciellt ställe att gå eller samtala med. Jag har länge tänkt hur ska jag kunna gå vidare och finna tillit till ny samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut som offer i barnåldern som liten pojke under lågstadiet pga gruppsexvåldtagen under flera års tid, att bygga upp ”tillit” som utsatt människa / person även fast jag nu är vuxen man är kort och gott VÄLDIGT påfrestande… Jag har ALLTID haft svårt med ”tillit” pga detta enorma trauma jag ännu idag inte får hjälp med.

  * Jag är själv utbildad inom psykologi, psykiatrivård, och övriga vårdapparaten pga stort intresse för mänskligheten och våra medmänniskor, med andra ord vurmar jag för medmänskligheten ska fortsätta existera på vår moder jord…

  * Jag hade en dröm som redan gått i tusen bitar och det var att få möjligheten att bli MiND Volontär (numera heter Uppdrag Livlina) men alla som går igenom ansökningsprocessen hos MiND blir bortvalda / bortsollade av dem ENBART / ENDAST för att man får inte ens ha någon form av psykisk ohälsa själv, inte ens tydligen dödsfall i sin egna familj eller övrig omgivning, Vad hände med MiND och dess viktiga arbete för att minska självmordstalen inkl. psykisk ohälsa m.m., är en utav raden av frågor som jag ställt mig nu när jag har försökt bli ideell volontär hos MiND men tydligen kommer inte ens den drömmen att gå i uppfyllelse?

  Tydligen går det bättre för andra som får åka räkmacka genom livet och samhället.

  Tacksam för tankar, reflektioner, funderingar kring mitt inlägg / skrivelse och hoppas på anonymt svar även av MiND och Svenska kyrkan riks nivån.

  På återseende…

  Avatar

  Är det inte så att Mind just vet väldigt mycket om psykisk ohälsa? Vad konstigt isf om all psykisk ohälsa per automatik klappas ihop och innebär att man inte klarar av att vara volontär generellt? Det kanske är klurigt att avgränsa vilka problem som anses mer eller mindre lämpliga? Jag vet inte. Känns som ett känsligt ämne det här. Samtidigt så går man väl inte till jobbet om man är instabil – särskilt inte om man ska stödja personer med självmordstankar? Tillit är viktigt att känna av sin arbetsgivare.

  När de gör de här rekryteringsarbetet så behöver man kanske förstå mer om vad exakt det är för psykisk ohälsa som personen lider av? Hur pass omfattande är det? Är personen tillräckligt stabil för uppgiften? Att förstå mer om enskilda fall känns rätt centralt? Det är väl liknande med t ex fysiska handikapp att man kollar av där om det påverkar arbetsuppgifterna eller riktar in sig på olika uppgifter som lämpar sig bättre – kanske i olika perioder. Men att neka någon en tjänst pga. ett handikapp som saknar grund (otillräcklig utredning) är väl till och med olagligt?

  Ingen aning om hur Mind gör när de nekar alla personer med psykisk ohälsa. Skulle själv inte känna mig bekväm i det rekryteringsarbetet – av det lilla jag vet hittills, tror jag.

  Kom på att inom psykiatrin får man väl jobba även om man har psykisk ohälsa? Är väl inte som att personal enbart har psykisk ohälsa på ”sin fritid”?

  Avatar
  Trådstartaren

  God Fredags e.m. här på MiND Forumet.

  * ”Red Simyna”;svar: Jag trodde det också till en början att de kunde ”ALLT” om psykisk ohälsa m.m. men mitt svar blir att MiND tyvärr NEJ tills motsatsen är bevisad någon gång i framtiden…

  * Jag drar en annan parallell som står högt i kurs i just detta ämne / debatt jag nu öppnat portarna (Pandoras ask) som är följande: Vårdpersonal oavsett yrkestittel, poliser, militärer, socialtjänsten, präster, diakoner m.fl. ska ha en intern s.k. ”debriefing” / ventilera av sig internt MEN alla gånger har inte detta blivit av eller ens fått möjligheten att göra det på arbetstid, detta har stått både öppet i media och i stängda forum eller dokument på nätet / internet som jag tagit del av pga it-nörd och kan läsa det mesta om samhället svarta bakgård som ännu inte kommer upp till ytan…

  * Ännu är ”psykisk ohälsa” ett ämne som är tabu och inte får gigantiska proportioner i media oavsett dagstidningar eller övriga media etc…

  * Nu när yttrandefriheten är i riskzonen inkl. ”MiND Forum”;et, vart ska man våga säga sitt som anonym medmänniska (?) 🤔🤯😔😡👎👎👎

  * ”Känsligt ämne / innehåll” JA, men dessa frågor BÖR / MÅSTE belysas och komma upp till vattenytan istället för att borsta frågorna under mattan som tydligen är receptet hos rekrytering / ansökningsprocessen inom stödföreningen MiND… (?) 🤔…

  * Har redan svarat på samma frågeställning i mitt andra inlägg med annan ämnesrubrik men okej; Hur skulle samhället se ut om alla människor / personer inom vårdapparaten och övriga samhällsviktiga arbeten skulle bli nekade att fortsätta sin tjänstgöring pga psykisk ohälsa (t.ex. dödsfall i sin närmaste omgivning eller familj etc), och nu är denna fråga ännu hetare än någonsin pga förvärrade läget med Covid-19 / Viruset / Pandemin ??? 🤔…

  * Ja, kan helt och hållet hålla med dig FULLSTÄNDIGT att ”Tillit” hos arbetsgivare är A & O i detta sammanhang. Har blivit själv utsatt för tvärtom flertalet gånger bakåt i tiden…

  * Återigen samma svar som jag skrivit i mitt andra inlägg med annan ämnesrubrik men okej: Om jag orkar- och har tiden tänker jag höra mig för hos DO / Diskrimineringsombudsmannen (som statlig myndighet / tillsynsmyndighet) om att bli ”nekad”, ENBART / ENDAST för psykisk ohälsa  oavsett mer specifikt ingående detaljer… Återstår att se!!! 🤔 (?)…

  * Det är detta som är så VÄLDIGT intressant, det finns fler arbetsgrupper inom samhällsviktiga arbeten i hela vårt avlånga land Sverige, även Psykiatrivården som får arbeta kvar för det är ett MÅSTE pga annars riskerar vi att tappa massor med kunnig personal och när vi ännu är inne på detta hetta ämne så kan jag säga att BERGET på kollapsad vårdpersonal redan i procent blir värre varje dag som går nu i hela vårt land Sverige, som Ingvar Oldsberg ihop med sin vän Björn Hellberg sa i ”På Spåret”; ”Vart är vi på väg” säger jag nu om ALLT numera 🤔 ???????

  På återseende…

  Avatar

  Är det inte så att när man ansöker till polishögskolan eller inom försvarsmakten så behöver man genomgå olika tester för att bedöma en persons lämplighet? Individuella prövningar. Tråkigt hur som helst eftersom det ju finns olika grader av psykisk ohälsa. Håller med om att det är riktigt trist utifrån all kunskap då som försvinner. Att man inte tar reda på ordentligt ifall personen är av ”rätt virke” för att möta självmordsbenägna personer.

  Jag vet inte om jag skulle vara en bra volontär eftersom jag har psykisk ohälsa. Däremot har jag hjälpt ganska många människor i mitt liv som varit nära att dö utan min hjälp. Andra jag känner utan psykisk ohälsa har jag inte märkt av har räddat livet på någon. Vem av oss är egentligen bäst lämpade?

  Avatar
  Trådstartaren

  God Lördagskväll här på MiND Forumet.

  * ”Red Simyna”;svar: Ja, Du har helt och hållet rätt att man gör personliga bedömning av personens lämplighetsgrad oavsett om man vill bli Polis eller Militär inom Polismyndigheten eller Försvarsmakten plus andra yrkesroller inom vårt samhälle…

  * Vad händer om inte den berörda inringaren får stöd eller vägledning i sin självmordsbenägenhet eller psykisk ohälsa via ett viktigt telefonsamtal, chatt, eller mailbrev anonymt hos stödförening så som MiND m.fl., det kan sluta riktigt illa och vad sker och händer om det en dag inte ens finns någon volontär som tar emot dessa livsviktiga uppdrag, vad händer då i vårt avlånga land Sverige, jag säger redan som Ingvar Oldsberg ihop med sin vän Björn Hellberg när de var programledare och domare i På Spåret: Vart är vi på väg 🤔 ???, så ser jag på den utveckling och vårt Sverige är på väg åt, den dystra utveckling, OM vi inte nu agerar som medmänniskor och sätter ner foten och börjar planera och tänka åt ”rätt” riktning och håll för att Sverige som nation ska byggas upp på nytt än att båten sjunker…

  * Från mitt personliga perspektiv så säger jag så här, om det blir för få medmänniskor i vårt avlånga land Sverige vem finns där för människor som mår dåligt i olika former av livskriser etc och behöver en form av värme och kärlek via att ge stöd så som att vara en volontärtjänstgöring helt och hållet ideellt uppdrag, detta tycker jag är en viktig pusselbit i vårt samhälle och bör finnas och bevaras oavsett kön och etnicitet etc hos olika stödföreningar av olika slag för olika former av stödinsatser osv…

  På återseende…

  Avatar

  Ja, om ingen av oss här på forumet får vara med som volontärer så försvann plötsligt ganska många i det urvalet? Googlade lite och läste att nästan 1 miljon svenskar i arbetsför ålder har någon form av psykisk ohälsa. Wow! Många som försvann där i rekryteringen! Håller med dig också – var är vi påväg? Varför får inte vi vara med om man får fråga? Usch!

  Avatar
  Trådstartaren

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * ”Red Simyna”;svar: Kan nog inte hålla med helt och hållet på den punkten om att ”vi” medlemmarna här på MiND Forum;et EJ / INTE kan göra ”något” vettigt, JO vi kan vara det jag kallar mig för ”anonym medmänniska” och försöka vara delaktig och stödja övriga medlemmar här på ”MiND Forum” som av olika former i sina liv har hittat hit och behöver någon form av vägledning och stöd, värme, kärlek osv… Så jag kan EJ / INTE säga att man inte kan göra något alls även fast man inte / ej är tjänstgörande ideellt volontär inom stödföreningen MiND, skillnad går ATT påvisa och sträcka ut en behövande hand med värme, lyssna och skriva ett inlägg / skrivelse än INGET alls…

  * Jag kan bara instämma och säga att siffrorna talar sitt tydliga språk att något MÅSTE hända och att ”psykisk ohälsa” får inte / ej gömmas i garderoben / skyfflas undan mattan, det bör vara en valfråga om att psykisk ohälsa har de senaste åren bara stigit och mer och mer människor / personer med psykisk ohälsa m.m. oavsett ålder tar antidepressiva läkemedel (inkl. jag själv) och det är inget att skämmas över men jag vet människor som tycker att de stämplas pga detta plus att de har en psykisk ohälsa (känner av detta själv) i vårt havierande samhället i Sverige…

  * Sverige behöver HELT nya statsmakter för att vi ska komma ur alla former av jätteproblem inkl. psykisk ohälsa m.m.

  * ”Vart är vi på väg”, funderar att dra igång en nytt inlägg / skrivelse här på ”MiND Forum”;et och se om övriga medlemmar här inne hakar på och vill diskutera om ALLT möjligt i en sådan ny tråd, vad tycker Du ”Red Simyna”, låter detta som en bra satsning eller 🤔 ?

  * TUSEN TACK ”Red Simyna” i min tråd: ”Vart tog medmänskligheten vägen någonstans?” med alla inlägg / skrivelser, Du har sunda värderingar och tankar, reflektioner m.m.

  * Önskar dig en fin Söndag och Helg👍🙏🌞🌨💕🤗🇸🇪…

  På återseende…

  Avatar

  Tack själv Pink Soqaci!

  Jag tycker det låter spännande med en sån tråd, gärna för mig!

  Hoppas din söndag med varit fin <3

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.