Hem > Forum > Livet > Skuld, beroende, allt i en blandning

Skuld, beroende, allt i en blandning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag vet inte ens om jag vill ha stöttande ord eller om jag endast vill skriva av mig. Jag slutade röka i juni 2019, har efter det feströkt, min pojkvän avskyr rökning mer än terrorism och därför får jag typ tvaga mig varje gång jag har tänkt tanken “cigarett”. Detta är INTE skit mot honom, rökning är ju inte bra..  grejen är den att vissa gånger kan jag lova honom att jag inte ska röka. Bryter mot det, och så går det åt helvete. Det jag är mest rädd för är att jag ska börja självskada igen på grund av skulden som uppkommer.. Har varit skadefri i över ett år tack vare honom (Han är faktiskt bäst!). Mitt problem är bara självbehärskning och skuld som är i vägen.. Jag vill inte röka jag vill inte självskada, och det borde ju inte vara så jävla svårt eller? Fan.

  Avatar

  Det värsta är nog att du lovar något.. Det blir skuld över det då. För trilla dit kan alla göra.Jag har fest rökt för många år sedan och jag trillade alltid dit fast jag tänkte “inte i kväll” men så satt jag där med giftpinnen ändå. Trots att jag aldrig varit vanerökare.Numera är det otänkbart att jag skulle röka, jag blir sjuk om ngn röker 100 meter bort..så nu är jag som din kille ungefär. Men jag är beroende av socker och inte lyckats vara utan en enda dag i en och en halv månad. Innan det klarade jag ca en månad utan. Men det var väldigt tufft…Jag försöker fortfarande…Alkohol har jag däremot sällan sug efter trots att jag drack ofta förr. Nu dricker jag ett par glas vin några gånger per år .Så jag verkar inte vara en beroedepersonlighet. Men har ändå lätt att trösta mig med något. Och socker är det jag tröstat mig med mest. Och den enda “drog” jag har haft problem med. Fast jag tycker man ska få ha något roligt oxå. Verkar urtrist att aldrig unna sig något “förbjudet.”

  Avatar

  Det är extremt svårt att sluta röka. Personligen märkte jag att det var mycket enklare att hålla sig borta när jag motionerade regelbundet. Då hade jag så mycket mer att förlora på att ta en cigarett då det sabbar konditionen osv. Är i princip alltid rökfri när jag tränar, kan dock inte träna för tillfället på grund av problem med hjärtat men men..

  Kan du beskriva ditt röksug lite? Finns det särskilda tillfällen/situationer då röksuget intensifieras? Detta är bra att hålla koll på, för ökad kontroll över röksuget 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.