Hem > Forum > Livet > Respektlösa svärföräldrar

Respektlösa svärföräldrar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Okej, jag bor sedan flera år tillbaka i väldigt liten by tillsammans med min sambo och våra (snart) två barn.
  Möjligheterna och sysselsättningarna här är väldigt få under höst, vinter och vår.

  Jag och min sambo jobbar på samma ställe. Nu har jag fått reda på att sambons familj ska flytta hit, granne med oss – hans pappa, styvmor och halvsyster. Jag har tidigare meddelat om att jag absolut inte vill detta då jag tycker att det blir för tätt inpå och vårat privatliv då känns obefintligt. Dessutom ska både hans pappa och hans styvmor nu jobba på SAMMA jobb som oss och deras dotter ska gå på SAMMA skola som våra barn.
  Jag förstår att det finns fördelar med att dom ska flytta hit men nackdelarna väger över för mig.
  Jag mår riktigt dåligt över detta och känner mig otroligt ensam i mina ord. Sambon tycker inte att det här är ett problem.
  Jag och hans pappa har redan haft BRÅK om det här, när jag förklarade mina känslor för honom över det hela så sa han att han inte förstod mig och att jag överdriver allt. Nu har vi inte pratat på ungefär 3 månader och vi har inte alls en bra relation med varandra.

  Jag kan inte stå ut med tanken på att träffa dessa människor varje dag, på jobbet, på fritiden, på våran lokala butik, på barnens skola, på promenader, ja, överallt – varje dag. Det hade jag inte velat göra med någon, inte ens min egna familj, jag har ju skaffat mig ett eget liv och flyttat hemifrån av en anledning.

  Inte nog med det så är hans familj fulla av åsikter som dom gärna delar med sig. Hur jag är som mamma, hur jag ser ut, vad jag gör osv osv. Detta har blivit bättre då sambon har sagt till dom, men det förändrar inte att jag känner mig pressad då jag vet att dom tycker så mycket. Jag kan inte vara mig själv runtomkring dom.

  Värt att nämna är att jag, som nämnt ovan, är gravid med vårat andra barn och hans familj har inte funnits där för mig en endaste gång under graviditeten. Inte ens frågat hur jag mår. Jag kan inte ens tänka mig hur mycket tid dom ändå kommer vilja spendera med vårat nytillkomna barn när dom flyttar hit.

   

  Vad ska jag göra? Inget jag säger spelar någon roll men min och sambons relation har blivit riktigt knakigt på grund av detta.

  <3 Alltså jag tycker nog du ska hota om skilsmässa? Det här låter ju helt absurt att behöva förhålla sig till ett helt nytt liv av ”släktingar” och som du sagt att du inte vill ska flytta dit. Så gränslöst av dem att inte lyssna alls på dig. Hoppas din partner tar sitt förnuft till fånga!

  Stor kram

  Trådstartaren

  <3 Alltså jag tycker nog du ska hota om skilsmässa? Det här låter ju helt absurt att behöva förhålla sig till ett helt nytt liv av ”släktingar” och som du sagt att du inte vill ska flytta dit. Så gränslöst av dem att inte lyssna alls på dig. Hoppas din partner tar sitt förnuft till fånga! Stor kram

   

  Jag gjorde det till en början och min sambo mådde skit över situationen. Han förklarade för sin pappa hur jag upplevde situationen men samma svar där, att jag överreagerar och att jag ”bara får vänja mig för nu är det såhär”.
  Jag känner mig delat för en del av mig vill hota om att lämna redan imorgon men en annan del av mig vill inte lämna relationen på grund av det här. Det var och är fel av min sambo att inte stötta mig men det är ännu mer fel att hans pappa vägrar lyssna, förstå och respektera.
  Det är en tuff situation min sambo har satt sig själv i då han riskerar att antingen förlora mig och barnen på halvtid eller sin pappa och därav sin halvsyster.

  Enligt mig så är det hans pappa som ska ta ansvar och lämna oss ifred, men det är skitsamma vad jag har för åsikt..

  Det går liksom inte att prata med hans pappa heller, hans styvmor hade jag möjligtvis kunnat prata med men vad skulle jag säga? ”Lämna oss ifred annars…”? Det går ju liksom inte 😂

   

  Tusen tack och stor kram

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.