Hem > Forum > Livet > Opepp på allt

Opepp på allt

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag är inte alls taggad på 2024. Tidigare år har jag hoppats och varit glad, men i år känner jag mig likgiltig. Finns inget som lockar. Hösten var tuff och den sög musten ur mig. Kraschade i mellandagarna och försöker ta mig upp men jag orkar inte. Skäms att vara svag. Hur svårt kan det vara att rycka upp sig?

  Era bästa tips att må lite bättre?

  • Ta en promenad för att se andra eller nya saker, kanske till något ställe du inte varit förut.
  • Gör något gott att äta eller dricka
  • Prova att le, även om det känns konstigt – det kan skicka signaler till hjärnan om att du är glad
  • Titta på en film
  • Dansa fult till bra musik
  • Lär dig något nytt
  • Lyssna på en bra podd

  Testa skaffa struktur. Schemalägg morgondagen med sånt du vill/gillar blandat med produktivt ,det brukar hjälpa!!

  Du kan börja med att sluta trycka ner dig själv genom att använda uttryck som “rycka upp sig” och se dig själv som svag. Det är bland det värsta man kan säga till en person som mår dåligt och är dessutom skuldbeläggande. Det ÄR jobbigt att ha ångest och att må dåligt men det går att bryta, du behöver bara hitta en ingång som fungerar för dig utifrån din situation och dina förutsättningar.

  För mig som tycker om och behöver planering har det hjälpt att skriva en livskompass, det vill säga en fullständig kartläggning över hur jag vill att mitt liv ska se ut inom alla livsområden (Hälsa, relationer, fritid, sysselsättning).

  Jag har också haft en helvetisk höst där jag knappt har tagit mig upp ur sängen. Men igår fick jag ett ryck och kände att det får räcka. Har nu gjort en plan för hur jag ska komma närmre det liv jag skulle vilja leva och fick massor av ny energi, och hela dagen igår gjorde jag en storrensning här hemma. Om man vet hur man vill att ens liv ska se ut är det lättare att börja skapa det genom att ta små steg mot det.

  Det här är det enda som hjälper mig när jag mår dåligt och som jag återkommer till. Planering är ett jättebra verktyg för att skapa förändring tänker jag och det behöver inte gå så fort utan varje litet steg räknas.

  Framförallt, var snäll mot dig själv.

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.