Hem > Forum > Livet > Negativ, självkritisk och anpassning till andra människor

Negativ, självkritisk och anpassning till andra människor

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Jag har väldigt svårt med min självkänsla och självförtroende. Under de senaste åren har jag utvecklat ett väldigt negativt tankemönster kring mycket och framför allt mig själv. Jag är väldigt självkritiskt och undrar ofta vad jag har gjort för fel i sociala situationer. Överanalyserar ofta det mesta vilket hindrar mig från att vara mig själv. Tänker mycket på vad andra tycker om mig vilket ibland kan göra mig begränsad i hur jag är då jag fått för mig att folk inte gillar mig när jag är mig själv. Har svårt att öppna upp mig samt vara öppen kan jag tänka mig… Har ett komplicerat tankemönster när det gillar om mig själv då jag ofta skäms och inte gillar mig själv.. Försöker ofta anpassa mig så människor gillar mig….

  Avatar

  Hej!

  Gud vad jag känner igen mig! Jag har och är fortfarande likadan men inte mycket.  Jag bestämde helt enkelt för att utmana mig själv i små steg. Tex våga stå upp för en åsikt jag har. Våga fråga om hjälp i affären.  Var social med folk du kanske bara träffat nån gång. Att i små steg våga utmana och bekämpa hjärnspökena är ett litet tips men sen vet jag att inte det är lätt. Det är inte bara att göra.

  Att arbeta med dig själv är något oerhört stort och viktigt men ännu svårare. Kan du kanske ta hjälp av någon? Tror du det skulle hjälpa att följa bra konton på instagram? Jag har lärt mig att tycka om mig själv från kroppspositiva konton och feministiska konton. Det kan ju också vara en början.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Gud vad jag känner igen mig! Jag har och är fortfarande likadan men inte mycket. Jag bestämde helt enkelt för att utmana mig själv i små steg. Tex våga stå upp för en åsikt jag har. Våga fråga om hjälp i affären. Var social med folk du kanske bara träffat nån gång. Att i små steg våga utmana och bekämpa hjärnspökena är ett litet tips men sen vet jag att inte det är lätt. Det är inte bara att göra. Att arbeta med dig själv är något oerhört stort och viktigt men ännu svårare. Kan du kanske ta hjälp av någon? Tror du det skulle hjälpa att följa bra konton på instagram? Jag har lärt mig att tycka om mig själv från kroppspositiva konton och feministiska konton. Det kan ju också vara en början.

  Tack för ditt svar och bra tips!

  Ska försöka följa lite bra konton på instagram, kanske finns det något motiverande och positivt konto  som kan hjälpa. Funderar på att gå till en psykolog.

   

  Avatar

  Tack för ditt svar och bra tips! Ska försöka följa lite bra konton på instagram, kanske finns det något motiverande och positivt konto som kan hjälpa. Funderar på att gå till en psykolog.

   

  Att ta hjälp av en psykolog tror jag verkligen är en bra idé och början.  Du förtjänar att må bra, glöm aldrig det!

  Avatar

  När jag läste ditt inlägg så var det första jag tänkte på att det lika gärna kunde varit jag som skrivit det… Jag kämpar med samma negativa tankar om mig själv till exempel: hur jag ser ut, hur jag uppträder i sociala sammanhang och hur andra uppfattar mig. Detta kämpar jag med varje dag.. Om det är någon tröst så är du inte ensam!!

  Pink Fuliye gav väldigt bra tips som jag också kommer att använda 🙂

  Kom ihåg att du är inte ensam i dina tankemönster och om du vill prata med en likasinnad så får du mer än gärna skriva så kanske vi kan hjälpa varandra till det bättre!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.